喺虹桥附近揾嘢食,见到唯一一间泰国嘢谂住试吓,点知依家发现入去就系一个错误!系超级大嘅错误!!!!坐低冇几耐就行黎催我地落单,好, 我地2个人求其叫咗几样食泰国嘢嘅基本菜, 包括生虾刺身,黄咖喱鸡,马拉盏炒芥兰。先讲讲生虾刺身,我未试过啲虾湿住上,啲汁淋晒落去成盆水咁上碟,心知不秒,试入口,真系连粗口都想爆出黎,好奇怪既味!同平时既汁完全唔同,好难食!碟黄咖哩鸡仲经典,成煲汤咁稀到,啲鸡好似用水整熟再倒落煲咖哩水度咁,无讲错,真系好似水!稀到!仲要啲鸡碎到癫,劲似𩠌头𩠌尾咁,真系见到都唔开胃!谂住芥兰无死,点煮都应该唔会难食得去边,点知,一样难食,一个字「怪」!我直头想问店主你哋系咪泰国人,我真心未食过咁难食嘅泰国菜,系难食到毕生难忘,我奉劝大家如果唔系想试吓佢有几奇怪都唔好去食!因为呢啲极品真系会吓亲你!!

2018-01-07