2021-11-01
经过旺角,谂唔到食咩好,求其见到间茶记就食啦,结果平日1930都已经好多人,竟然要等!不过都唔算等好耐,10分钟度都有台,不过要同人搭台。我地偷听到老板娘同其他客介绍话咕噜肉同串烧好食,我地就决定照跟!菠萝船咕噜肉$88(一人套餐)以上到黎时我地哇左一声!劲大兜有冰镇住 咕噜肉混合住菠萝同生菜 真系有船既感觉好得意成件事好豪华咕噜肉外皮炸到好酥脆,入面肉质实净 唔会好粉 香甜可口好好食!个人认为仲好食过其他出名食咕噜肉既茶记最特别既系除左配菠萝同青红椒之外 仲有生菜 中和到咕噜肉既腻串烧方面我地叫左鸡软骨,鸡肉,羊肉,牛肉同埋鸡翼平时我真系麻麻地鸡软骨 因为觉得无肉 出面既鸡软骨又好硬 唔中意 但佢地既鸡软骨真系好软lol 真系ok羊肉 落左劲多孜然粉 超正呀!!!同埋肉质松软 完全唔un 鸡肉,牛肉同鸡翼相比较下就正正常常最后 必叫 烧茄子!!!茄子劲大条 成条鱼甘lolll上面铺满蒜蓉,孜然粉辣味粉,劲香茄子烧到啱啱好 好容易就夹得起 不过越食越辣 食食下顶唔顺嗌左杯奶茶解辣overall 呢间茶记食物质素好高 价格又亲民 即刻荣升成为我最喜爱茶记top3!极度推介大家黎试!不得不
不过都唔算等好耐,10分钟度都有台,不过要同人搭台。
菠萝船咕噜肉$88(一人套餐)
以上到黎时我地哇左一声!
成件事好豪华
串烧方面我地叫左鸡软骨,鸡肉,羊肉,牛肉同埋鸡翼
羊肉 落左劲多孜然粉 超正呀!!!同埋肉质松软 完全唔un
鸡肉,牛肉同鸡翼相比较下就正正常常
最后 必叫 烧茄子!!!
茄子劲大条 成条鱼甘lolll
上面铺满蒜蓉,孜然粉辣味粉,劲香
极度推介大家黎试!不得不赞既系,呢度既staff 态度好nice!完全唔系出面其他好多茶记伙计串+唔理你
呢餐饭食到我好开心hahaa