2012-08-20
个几礼拜前订定台,打去个时佢有问我想坐地面定 basement,地面就系好似酒吧咁,岩一大班人吹水睇波,所以我book左 basement。中原地图话n4出口,但其实早一个出口出会近啲同埋有电梯撘唔洗行楼梯。行两步就到好近,见到有楼梯就行落basement,原来我用3台既系收唔到==唉,算。打去订位个时要求左坐酒筒,佢话睇下到时情况先,未肯定有位俾我。我预左无架喇,但book左七点半我地六点九就到左,个时十五张台得三张有人坐,酒筒应该有六个,得一台有人坐,但佢话已经俾人订哂,四至六人先有得坐坐底左系最近门口个张台,原来所有台都俾人订左,都摆左个有人订左既牌。呢度应该系做booking生意,但都有人walk in。坐底左去左个厕所先,都几干净,仲点左啲花香既野。个餐牌虽然有英文,但好多最重要既字唔识,哈哈哈。一黎就上左面包先,但淋哂个边又好硬。当然叫左德国咸猪手,再叫左杯大既麦啤,但之后唔够饮再叫多左个细既。本身想叫烧春鸡,但佢话无,咁叫个靓姐姐介绍,佢讲野好快,但一听佢介绍完就嗌左呢个牛,因为佢讲到好好味!佢话:有块煎香左既牛中间夹住蘑菇外面有ham包住仲有蘑菇汁,谂都无谂就要左一个。
呢度应该系做booking生意,但都有人walk in。
一黎就上左面包先,但淋哂个边又好硬。
咸猪手都等左三四个字先到,一黎到就哗左一声,卖相好吸引!
只猪手系起左骨既,伴碟系酸菜同薯蓉同芥辣。
一黎到就俾薯蓉吸引左,好香奶同芝士味,好夹又唔会太济!
酸菜我唔系太好,香料味好重仲有块叶系入面。
到主角德国咸猪手,皮烧得未够香口同脆,但胶质真系非常丰富!
牙齿被黏住,食落一啲都唔系肥油,肉质一丝一丝,唔会痴牙,随住胶质既感觉退去,有小小咸香慢慢走出黎,但再咸小小应该会更好味。
可能当日一次过出几台既猪手,所以唔算热辣辣咁上台,有啲可惜。
Btw,我地食唔哂打包左返屋企,再煮过肉质都系无变,正!