2017-07-20 1332 浏览
周六一家人难得整人去食饭,但太临时临急到到都要排队,架车兜下兜下去到湾仔,经过呢度见暂时未爆哂位,就入去试下啦~基本上餐单上有好多选择,所以有选择困难症嘅我地拣野食都拣咗好耐,最后点咗几样菜~首先,有我觉得其实比较似系泰式嘅菠萝炒饭呢道菜就好少死人嘅,的确亦都几好食~泰式小食,有春卷,有米卷,有鱼饼,有札肉片,不过不失啦~吉列猪扒配蕃茄炒饭,亦是不过不失之作~大虾炒粉丝,只虾真系几大只好味~咖哩羊架,系我最满意嘅咖哩汁好好食,而且够多,叫埋个薄饼黎配呢个咖哩汁,一流~一个小食,四道主菜,加一碟薄饼,承惠太约900大元,环境舒服,算是满意~题外话话说当日家中有两只马骝跟住食饭,小朋友食饭钟意走黎走去大家都知有几讨厌啦~ 呢度嘅员工原来对呢D马骝有所准备,当场有朱古力氹下D小朋友,帮助话比佢地知,如果乖乖地坐定定食完餐饭就可以食朱古力,又久不久过黎同小朋友打下招乎玩下等佢地乖乖坐埋位,呢下真系好满意佢地嘅甜心服务!

首先,有我觉得其实比较似系泰式嘅菠萝炒饭
呢道菜就好少死人嘅,的确亦都几好食~

泰式小食,有春卷,有米卷,有鱼饼,有札肉片,不过不失啦~

吉列猪扒配蕃茄炒饭,亦是不过不失之作~

大虾炒粉丝,只虾真系几大只
好味~

咖哩羊架,系我最满意嘅
咖哩汁好好食,而且够多,叫埋个薄饼黎配呢个咖哩汁,一流~

题外话
2017-07-08