2009-12-05
早上来了这间酒楼试过点心了,晚上唔驶煮饭,便想带囡囡来试吓个任饮任食火锅,因为价钱抵,成人$78,小童(1.25米以下) $48,包茶芥,包加一,仲平过自己买嘢~ 晚上七点九来到,门口那些知客话未有位,要等一阵,我放了囡囡去隔离文具店玩弹波. 等到八点,发觉唔多对路,问个知客,有人埋单未?仲要等几耐??(心谂,要再等的话,便死死气番餐厅吃好了),点知,她身旁一位似女经理的女士,跟我说,吃火锅就未有位,如果叫𩠌食饭,就有台,为了不想再浪费时间,好啰,反正未试过,死死气的,又试吓吧~ 入到房后,便即刻点了两个菜,点完菜十分钟左右,才发现...........隔离台正在打边炉既??咁....点解知客及女经理话,打边炉仲未有位既??叫𩠌食饭才有位??我的隔离台根本就唔驶用"边炉台"都可以打边炉,可惜,我发现时,已经点菜一会了,唉~~~ 我与囡囡两个人,叫了两个𩠌"金沙焗海虾"及"窝贴小棠菜",酒楼新开张,仲送了一碟六件的乳猪件比我地."金沙焗海虾"--->>个壳好香脆,可惜.......虾个条黑麻麻的肠,赫死人,当然,我都明白黄金虾,不可能挑肠的,但...看来有点赫
包茶芥,包加一,仲平过自己买嘢~
好啰,反正未试过,死死气的,又试吓吧~
隔离台正在打边炉既??咁....点解知客及女经理话,
打边炉仲未有位既??叫𩠌食饭才有位??
已经点菜一会了,唉~~~
我与囡囡两个人,叫了两个𩠌"金沙焗海虾"及"窝贴小棠菜",
酒楼新开张,仲送了一碟六件的乳猪件比我地.
当然,我都明白黄金虾,不可能挑肠的,但...看来有点赫人,
只能死死气的自己挑肠个囡囡食~
"窝贴小棠菜"--->>>20:06分落单,20:45分个小棠菜都未到,最后,20:53分才到~~
期间催了两次,仲要嬲到我话d饭都凉哂了,帮我取消吧,它才到~
以为慢工出细货,点知,呢个小棠菜只有外在既靓,没内在美的,
因为,内在系食到我成口都系"粉",早知如此,就不用叫饭吃了,
因为,食嚿粉团都食饱了~,都系将军澳"三姐"果度既小棠菜好食,
当然啰,人地系用墨鱼胶+小棠菜炸的,唔似呢间用"粉",唉~~
至于送既乳猪,就还可以,皮脆-->>但...肉厚,加好多肥膏
埋单$129元,仲贵过我系果度打边炉,(我同囡囡如果打边炉的话,
都只系 $126元而已~)又等得耐,所以,我嬲那个知客及女经理,
唔系冇道理的~
好彩今次只系我同个女来试食,如果老公同行的话,佢一定拍台骂人的.
吃饱后,有气力了,便捉了个男经理来问,点解知客同女经理会话打边炉没台,
只有叫𩠌吃饭才有台的?结果,就在我旁便有人在打边炉??
那即系代表普通台都可以加炉上去用,不需要等"边炉台"啦??
男经理say sorry后,跟我说,可能是言语上有误会,咁都得??
经理级都咁唔识补飞,难怪下级了~
至于仲会唔会去呢间酒楼??一定会去,因为,成个村,只得两间食肆~