星期六嚟咗呢度食weekend semi-buffet brunch,见view好似几好所有main都系$388+10%,其实都算中上价钱先讲食物,前菜有parma ham, cheese, 沙律菜等但ham好干,唔香,好普通芝士一样好普通,得三款选择好少海鲜有虾同翡翠螺,但两样都冇乜鲜甜味到main,我同朋友都拣咗慢煮三文鱼 (44C slow-cooked scotch salmon)有两片海胆系面,但海胆好唔完整,睇得出唔新鲜三文鱼都算腍,但成碟菜都无乜味加上啲汁太多,卖相唔靓甜品更加选择好少,得五样,份量又细mango pudding 太甜,芒果味好假,食得出唔系真芒果milk pudding无牛奶味,上面啲朱古力酱太多同唔合chocolate brownie系唯一我觉得好味,朱古力味够浓佢最sell分子雪糕,但其实只系倒啲芒果汁落liquid nitrogen,无特别味仲要整唔够耐,得个外皮结咗冰,里面全系水Overall食物真系唔值米芝莲推介,更加唔值呢个价钱唯一就系service唔错,好到系咁帮你加水,但从无提过原来水一支要$80 (加埋一$90)我地两个人饮咗两支水,埋
慢煮三文鱼
所有main都系$388+10%,其实都算中上价钱

但ham好干,唔香,好普通
芝士一样好普通,得三款选择好少
海鲜有虾同翡翠螺,但两样都冇乜鲜甜味

有两片海胆系面,但海胆好唔完整,睇得出唔新鲜
三文鱼都算腍,但成碟菜都无乜味

加上啲汁太多,卖相唔靓

甜品更加选择好少,得五样,份量又细
milk pudding无牛奶味,上面啲朱古力酱太多同唔合
仲要整唔够耐,得个外皮结咗冰,里面全系水

Overall食物真系唔值米芝莲推介,更加唔值呢个价钱

我地两个人饮咗两支水,埋单先知$160

香港唔似外国咁有still water收钱嘅习惯,餐厅好应该提醒客人佢地水要收钱
最后两个人过千蚊埋单,完全有被人抢劫嘅感觉
2017-12-30