2017-07-08 1156 浏览
话说某日放假行街经过克街,咁就见到哩间有落地玻璃嘅扒房。系门口望入去都觉得0k嘅,第二日就兴致勃勃拖著老婆嚟试下哩间新餐厅,一入到门口就有侍应招呼我哋坐低,跟手就俾menu我哋睇,menu都有得选择下嘅,咁我哋点咗两份扒,一份m4⃣️,一份m9⃣️,老婆同侍应话要7⃣️成熟,反而侍应都见意我哋要5⃣️成就好,再加两杯冻柠茶。好喇入正题,首先我哋都食d沙律同面包,d沙律普通,面包就热都唔热下,果两杯不知所谓嘅冻柠茶就系西茶加2⃣️块柠檬片小小甜都冇,跟著有碗系水到不得了嘅忌廉汤,大概等咗20分钟就牛扒到喇,m4⃣️果份老婆食,我食m9⃣️果份,买相唔在讲喇,一劈屎嘅薯仔茸➕4条泰露,老婆食咗一啖就冇再食喇,份扒系熟到起渣,而我果份m9⃣️就好浸过水咁,食落口好多水,连本身牛肉应有嘅牛肉味都冇。同埋完全唔似煎出来嘅,牛肉表皮一d焦味同盐都冇吖,我对食物冇乜要求都觉得难食吖,我都系食咗一半摆低刀叉,埋单仲有贵过系雪厂街有1⃣️星扒房,觉得系花园餐厅d牛扒都好过此店!