2018-01-21
屯门食饭真系唔多选择 咁岩约朋友食饭 我又想食越南野 佢想食泰国野 咁就近近地去左屯市食间越南泰菜(屯门可唔可以开多啲啲越南小店丫😭)沙律拼盘 😋:7/10一次过可以试哂3款沙律 最岩两个人食饭喇 有猪颈肉青木瓜沙律,鲜虾柚子沙律,鸡丝沙律,每款都好新鲜同爽口 系一个好开胃既小食原个椰浆焗饭 😋: 6/10有睇开就知dor最钟意一啲用食物黎做器皿既野架喇 咩南瓜盅 多士焗饭 农夫包 菠萝炒饭就最岩我 见到有椰青焗饭即时心心眼啦 椰汁味都好香 可惜个饭干左少少 扣左少少分 份量都好大既越式粉卷拼扎肉 😋: 6/10呢度既扎肉系好厚切 而且有猪耳喺入面既 增加口感 粉卷入面有肉碎同马碲粒 本身冇咩味 但点埋鱼露就好好食喇 最钟意系配菜既腌萝卜 酸酸味味好好食反而个生牛肉汤河就要改善下喇 因为啲牛浸左喺汤太耐 上到枱都熟哂喇 下次可能叫牛肉另上会好啲 两个人食左5大碟野好满足 下次试埋个芒果糯米饭先
沙律拼盘 😋:7/10
原个椰浆焗饭 😋: 6/10