经过半熟工房N次,但仍未食过半熟工房既芝士半熟挞同绿茶半熟挞,为左确保今次一定买到,所以12点个阵见冇人排队,已经问定几时出炉。上完堂,下午四点几,去到都系20个人排队到,我仲唔买到,不过店面即使放左新鲜出炉既tart都唔会有好饼香味。其实呢一点我系有少少失落。可惜,我听到我前面两个操普通话人买好多,成日怕执输既我,由原本想买四个,点知最后买左每样半打真想讲句:「我都有钱买﹗我地香港人唔会比你地买哂我地既野」讲番个tart 先,店员提醒,翻热或加热个tart会令半熟质感变左(我估系会熟左),唔系即时食,放室温就得,雪冻食都可能会影响我就室温食啦,芝士挞既半熟流心芝士味浓但不腻,味道刚好,始终唔系食个阵已经冻左,闻落唔会好香好香。绿茶tart 呢就唔会好浓绿茶味,亦唔会有绿茶既茶味,奶味牛油味比较大,本人不是绿茶控,所以唔会太失望两者相比,我钟意芝士挞多D,两种值得一试,而且唔使好似另一家系sogo个间等咁耐,送礼自「食」都一流
真想讲句:「我都有钱买﹗我地香港人唔会比你地买哂我地既野」
芝士半熟挞&绿茶半熟挞
题外话/补充资料: 半熟挞要中午12点半后出炉,约12分钟一批咁出 半熟工房既芝士半熟挞同绿茶半熟挞 系有购买数量限制,一个人唔可以买多个12个挞ga~
2015-11-16
20 分钟 (外卖自取)
芝士半熟挞&绿茶半熟挞