2014-05-18
今日约好左班粉丝黎呢到开心一下~之前已经好想去,今日终于有机会一试由于太过轻率,冇订枱,由于我地人数多,好难夹到大枱~所以要等多一阵又因天雨关系,露天部份唔开放~~所以我地一班人喺门口等,门口仲有D外卖小食可供大家望梅止渴,但系订左枱都会有意外发生,等位期间眼见有一年轻型男拎住个蛋糕带同几个朋友前来,同外藉服务员小姐讲话订左枱,只见外藉服务员小姐眼碌碌咁望住型男话今日冇BOOKING纪录..只见型男表现无奈,企喺到倾左阵等左阵之后就离开现场..我心中都同情佢地呢~一路等一路望住D鉄板美食行黎行去~口水都流晒..等左成个钟~终于有张大枱了~紧系第一时间点菜啦单点同套餐的款式同样丰富~斋睇D名系唔会估到个样系点~最好系睇图同问服务员!因为太饿,我地好快就拣好心水了~一份4人套餐同单点小食野食黎LA~~真系唔识分乜野打乜野~主要系咖哩薄饼,炸物,鉄板烧,仲有土耳其特色饭同沙律咖哩鸡薄饼 - 由于有粉丝唔食得辣的关系,所以点左个唔辣的咖哩,虽然话唔辣,仍不失咖哩本身的惹味~再点埋似既松软又烟靭的牛油薄饼,真绝配~炸洋葱 - 诚意之作~洋葱切小件一一沾上炸酱再一一放入油锅大火炸~外面脆又热~好开
一路等一路望住D鉄板美食行黎行去~口水都流晒..
等左成个钟~终于有张大枱了~紧系第一时间点菜啦
因为太饿,我地好快就拣好心水了~一份4人套餐同单点小食
野食黎LA~~真系唔识分乜野打乜野~
主要系咖哩薄饼,炸物,鉄板烧,仲有土耳其特色饭同沙律
炸洋葱 - 诚意之作~洋葱切小件一一沾上炸酱再一一放入油锅大火炸~外面脆又热~好开胃的小朋友菜式~
鉄板烧 -> 有烧虾 烧鸡 烧羊骨~三样的味道都唔同~
烧羊骨超正必食~~好有羊味但唔算膻,配合埋香草,味况易入口~适合唔敢食膻的香港人口味~
烧虎虾 - 一碟三大只,啖啖肉~烧得啱啱好~底层用洋葱垫住,惹味又唔会将D虾整得太熟~正~
白汁烧鸡 - 鸡肉经腌制过再拎去烧,感觉比较干身,冇乜肉汁~可能土耳其的风格系咁,幸好鸡的外层比鉄烧高温烧过~食落脆脆地,又香又惹味,好吸引!!
土耳其特色烧鸡饭 - 好少食饭会加沙律汁~烧鸡切件烧完再加埋少少洋葱蕃茄一同干炒,好奇妙的感觉好味道~!
烧鸡沙律同云游沙律(容许我再讲多次..呢到D菜式个名同D卖相,真系好难配搭得到~) - 好鲜的菜配以餐厅入面的特色沙律酱~感觉好得意~同平时食开的感觉有点唔同~唔错. 烧鸡部份感觉真系烧出黎,唔系用煎,所以比较干身~但好有鸡味~正~
餐饮我地点左好有特色的薄荷茶,有冻有热
冻的感觉真系好冰凉, 薄荷清香凉到入心~
热的可以劲通鼻~薄荷的舒服感觉就喺口鼻之间来来去去~男女啱饮
再来一份清甜的生果,每人少少清去口中浓味的余香~!好贴心~
总括黎讲..绝对值得再去~安全起见,订枱后都要记得早点去等位...