继前一日东主有事摸门钉之后,第二日再战终于试到一碗小面啦!一坐低老板娘就为我地送上凉拌青瓜,醋同麻油腌制过后的确好醒胃,唤醒左我哋嘅肠胃,准备迎接一碗小面!招牌一碗小面汤底可选麻辣/酸辣/泡椒/酸菜,配唔同辣度,面底则可选择上海细面/米线/薯粉。我拣咗酸辣汤底、小辣、配上海细面。汤底嘅酸味比辣味重,比想像中少油。𩠌非常足料,尤其炸酱好大pat,唔会剩系得肥膏冇肉碎。猪手虽然唔多,但好饱满好淋,猪肠肥美卤得入味,牛腩都有好多旧。个面吸晒汤底但又唔会浸得好淋,唔错唔错!同事拣咗BB辣麻辣汤底,骤眼望落去同酸辣汤底冇咩分别,试咗一啖后觉得辣度同小辣嘅酸辣汤底差唔多,但多咗一分麻嘅感觉。食完个面会㷫烚烚,我哋就叫咗黑糖冰粉解解渴!老板娘仲好好人咁比咗个半价我哋,话唔系好多客识得欣赏个冰粉㖞。我哋都觉得个冰粉几正,口感有啲似台湾嘅爱玉,不过再爽D,因为冰粉本身冇乜味加黑糖都唔会太甜,食完辣嘢食佢真系好爽㖞!希望多D人试吓呢个糖水,发掘佢吸引嘅地方啦!
继前一日东主有事摸门钉之后,第二日再战终于试到一碗小面啦!

凉拌青瓜

黑糖冰粉