餐厅: 美味廚
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 美味廚
资讯:

2011-01-08 68 浏览
我想知道不获批核的原因是什么?!请详细说明!!!星期日中午一行七人上到去,得两、三台客。我地开左位之后见点心套餐唔错,打算叫个 4 人点心套餐再加两、三个小菜。点知waitress告知星期日无点心套餐 (但餐牌无写星期日无点心)。甘我地见小菜套餐唔太吸引,就打算散叫算喇。我地六个女仔一个男仔,叫左三个小菜一个炒饭加一个炒面,打算唔够食先再叫。点知点完菜五分钟之后一个应该系经理既男人走埋黎话七个人一定要叫行政人员午市套餐,即系每人要叫一个小菜,会跟汤、饭同甜品。我地问:点解 menu 无写?但经理无答我地!跟住经理走过隔离台讲同样说话 (隔离台我地识既),隔离台有几个人前一日中午先黎食过,再之前都食过一次,但都无 minimum charge 呢回事!隔离台问:menu 又无写,我地之前食过两次都无 minimum charge,点解今日要呢?经理答:如果系其他同事比优惠你地我就唔知点解,不过我地系有呢个 minimum charge 既规矩。隔离台再问:甘你地做法唔可以甘 inconsistent 架嘛!同埋你规矩写向边呀?经理无答。向呢个时候,我地就决定走人!唔系因为价钱问题,问题系
我想知道不获批核的原因是什么?!请详细说明!!!

星期日中午一行七人上到去,得两、三台客。
甘我地见小菜套餐唔太吸引,就打算散叫算喇。

我地问:点解 menu 无写?
但经理无答我地!

经理无答。

向呢个时候,我地就决定走人!
唔系因为价钱问题,问题系:
1) 七个人食七碟小菜点食呀?七个大男人都未必得啦,更何况我地六个女一个男?!
2) 你要收 minimum charge 无问题,但你应该写清楚,或落单前讲声,如果你有讲/有写而我接受就会落单。但你无写/讲清楚,等我地叫左野先讲就唔 okay 罗!
3) 就算你餐厅真系有 minimum charge policy,但之前食过都无收,甘点解今日要收先?就算你话系之前同事优惠左我地,甘都系你餐厅问题,唔系个客有问题呀!个经理由头到尾无讲"唔好意思",仲要态度串串贡甘!今时今日甘既服务态度真系唔可以接受!

by the way,呢间系"旅游发展局优质服务计划"餐厅,但呢 d 甘既服务态度同对客手法实在系卑劣罗!!!

由于 openrice 说我写的评论包含了严重的投诉,要我确认我写的都是真的,所以我再加一些时候跟进的情况:

由于这餐厅参加了旅游发展局的优质旅游服务计划,我在当天离开餐厅后离开向旅游发展局提出投诉。
旅游发展局已经跟进了我的投诉,餐厅表示已经向员工说明了餐厅没有最低消费,餐厅同时提出送我$100 coupon 让我再次光顾他们!
不过我没有接受餐厅的 offer,因为我不会再去帮衬他们了!
2010-12-12