餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (荃新天地2)
资讯:

餐厅: 牛角日本燒肉專門店 (荃新天地2)
资讯:

2016-06-06 2001 浏览
今次嚟到牛角揾食!因为父亲大人有某银行嘅卡~所以就叫咗信用卡set ($743.5)~不过加一系按原价($1062)计的!要小心!首先系3拣2嘅沙律,我哋放弃咗牛角青瓜野菜少律要咗另外2个。BLT凯撒沙律面包糠太少~蛋份量足够沙律酱清新!不错!海蜇柚子醋沙律非常好食!不会太酸~海蜇海带比例啱!就算单品叫都必食!果醋牛筋煮萝卜中和果醋酸味牛筋都够焾!辛味冻豆腐唔记得影相不太辣~上面有只温泉蛋豆腐够滑同酱料味道夹!大皿烧肉上级牛肋肉最好味!但太多鸡胸鸡腿~个鸡胸好假感觉唔似肉类...壶渍牛肋肉+和牛牛肋肉呢2个真系不得了!壶渍系腌咗+用洋葱吊味~肉够软!推介夹洋葱食!和牛当然系呢个set嘅重点!非常juicy!肉嫩多汁!即使过咗少少火都依然够油份!和牛真系牛迷嘅至爱车海老唔够新鲜!有D霉~不弹牙!失望!塩味牛油带子普普通通~牛油味唔够~带子都冇鲜味牛角雪糕:云呢拿+抹茶奶味足够~用黑蜜+黄豆粉带出微微甜味抹茶都不会苦铜锣烧个人最爱的牛角食品!不要好讲技巧今次成功烧到外脆内面刚开始溶!真系好好味!牛角必试之作比起散叫~套餐系会试一D平时唔会试嘅菜式不过牛角可能主要系食肉类~海鲜完全不能推介!
今次嚟到牛角揾食!

BLT凯撒沙律
面包糠太少~蛋份量足够
沙律酱清新!不错!
海蜇柚子醋沙律
非常好食!不会太酸~海蜇海带比例啱!
就算单品叫都必食!
果醋牛筋煮
萝卜中和果醋酸味
牛筋都够焾!
辛味冻豆腐
唔记得影相

不太辣~上面有只温泉蛋
豆腐够滑同酱料味道夹!

大皿烧肉
上级牛肋肉最好味!
但太多鸡胸鸡腿~个鸡胸好假感觉唔似肉类...
壶渍牛肋肉+和牛牛肋肉
呢2个真系不得了!
壶渍系腌咗+用洋葱吊味~
肉够软!推介夹洋葱食!

和牛当然系呢个set嘅重点!
非常juicy!肉嫩多汁!
即使过咗少少火都依然够油份!
和牛真系牛迷嘅至爱
车海老
唔够新鲜!有D霉~不弹牙!
失望!
塩味牛油带子
普普通通~牛油味唔够~带子都冇鲜味
牛角雪糕:云呢拿+抹茶
奶味足够~用黑蜜+黄豆粉带出微微甜味
抹茶都不会苦
铜锣烧
个人最爱的牛角食品!不要好讲技巧
今次成功烧到外脆内面刚开始溶!
真系好好味!
牛角必试之作
比起散叫~套餐系会试一D平时唔会试嘅菜式
不过牛角可能主要系食肉类~
海鲜完全不能推介!
有budget的话真系要一试和牛
2016-06-05