2021-06-06 288 浏览
搭车经过见到新开张无耐嘅呢间「台湾客栈」, 今日终于有机会同朋友过嚟试一试佢! 拣咗下午茶时段黎食,无唛客!食物质素都唔似系台湾料理,有少少失望🤭两个人叫咗两款台式干拌面,分别系卤猪软骨干拌面 & 咸酥鸡扒干拌面;另外跟餐饮品半价,叫咗一杯乌梅蜜茶&一杯蜂蜜芦荟~呢两碗干拌面我相信都系即叫即做嘅但系个干拌面真系麻麻地,面条质感太过淋,冇唛口感!之后发现佢哋系用寿桃牌台式刀削面😓😓 咁样成件事就已经错晒啦,根本就唔系台湾干拌面,而我相信佢个拌面辣酱都系寿桃牌刀削面入面跟住个包黎~ 至于个猪软骨, 份量系多嘅,食落都够淋嘅,不过我都只系觉得系车仔面质素姐~𠮶个咸酥鸡亦都系不过不失嘅,食得出系新鲜炸,鸡肉亦都滑嘅,会始终唔系台湾盐酥鸡嘅感觉🥲 每碗干拌面入边有一块豆腐干,卤水蛋,同几条生菜🥬 豆腐干同卤水蛋都好浅色亦都食唔到卤水味,麻麻哋!两杯饮品我谂都系糖浆沟,唔会难饮但亦都唔会话好好饮~整体来讲呢一间台湾客栈食唔出台湾风味,普普通通啦🤭

呢两碗干拌面我相信都系即叫即做嘅

两杯饮品我谂都系糖浆沟,唔会难饮但亦都唔会话好好饮~

整体来讲呢一间台湾客栈食唔出台湾风味,普普通通啦🤭

2021-06-06