2021-01-24
原本谂住去第二间系观塘嘅餐厅食,点知冇book位去到就话已经满座🤢近近地就book咗喺附近呢一间食日式菜入到去个环境都真系几和风,仲有啲角落俾人寄卖呢间餐厅都算系几多唔同种类嘅嘢食不过之前黎食过一次晚市当时系更加多款式,有埋锅食今次剩系得啲set🥲我哋见个和风set嘅套餐好似几吸引就叫咗个都算系几丰富,我哋就叫咗一个set同埋一个意粉两个人share和风set里面有个蔬菜薯饼,加埋日式烧汁真系几好食!虽然已经唔热,但系唔会有好油腻嘅感觉玉子烧系甜既,但系都几好食,啖啖蛋肉!饭团唔知系咩味,净系食到烧汁同芝麻😂😂略为干身然后旧鲭鱼真系失望🤢🤢啲肉好硬虽然唔系好多骨,但系好咸之余仲有少少腥味呢个明太子海鲜意粉直情唔使试食落去一啲明太子味都冇,连普通嘅咸味都冇🥲然后啲蚬好腥真心唔好叫嘢饮都算出色嘅,啲杯白桃乌龙茶,唔系好甜虽然唔系好饮到有桃味,但系佢嘅乌龙茶味好出钟意饮茶味嘅人值得一试🥳因为同朋友补足生日,本身谂住叫个蛋糕食下,但系点知今日只有纸包蛋糕同挞之前嚟过食嘅时候有芝士蛋糕仲可以叫人写名,都唔错㗎呢个柠檬挞都系有惊喜嘅最常𠮶层系蛋白,下边有淡淡柠檬肉,再加上佢啱啱焗出嚟嘅挞皮都几好食
近近地就book咗喺附近呢一间食日式菜
入到去个环境都真系几和风,仲有啲角落俾人寄卖
呢间餐厅都算系几多唔同种类嘅嘢食
不过之前黎食过一次晚市当时系更加多款式,有埋锅食
今次剩系得啲set🥲
我哋见个和风set嘅套餐好似几吸引就叫咗个
和风set里面有个蔬菜薯饼,加埋日式烧汁真系几好食!
虽然已经唔热,但系唔会有好油腻嘅感觉
玉子烧系甜既,但系都几好食,啖啖蛋肉!
饭团唔知系咩味,净系食到烧汁同芝麻😂😂略为干身
然后旧鲭鱼真系失望🤢🤢啲肉好硬
虽然唔系好多骨,但系好咸之余仲有少少腥味
呢个明太子海鲜意粉直情唔使试
食落去一啲明太子味都冇,连普通嘅咸味都冇🥲
然后啲蚬好腥
真心唔好叫
嘢饮都算出色嘅,啲杯白桃乌龙茶,唔系好甜
虽然唔系好饮到有桃味,但系佢嘅乌龙茶味好出
钟意饮茶味嘅人值得一试🥳
之前嚟过食嘅时候有芝士蛋糕仲可以叫人写名,都唔错㗎
呢个柠檬挞都系有惊喜嘅
食落去有三种层次感,蛋白嘅甜可以中和返柠檬嘅酸味,不过唔好一次过太大啖食,酸死我🤢🤢🤢🤢
—
总括来讲嘢食麻麻地,仲要星期日好忙,侍应都未必得闲理你
想来食好西嘅就三师下啦