2019-06-02 208 浏览
有次下午茶时间经过大角咀间 Orange Elephant见到入面坐满晒,见Menu入面嘅嘢食都几抵,bookmark左一排。最近约朋友去九龙城食饭,发现九龙城都有分店!.$1 飞天通菜每日有一个$1菜色,星期四系飞天通菜🥗🥰其他日子嘅$1菜有乌头鱼,香茅猪扒等!飞天通菜用蒜头等配料炒得好惹味,而且唔辣啱哂我👍🏻椰青焗海鲜饭🥥🍚炒饭中间有一块块炒淋左嘅椰肉片,令口感更丰富。炒饭淋上椰汁再拎去焗过,份量超多,除左眼见到嘅椰壳顶上已有一碗饭,椰子壳内亦全部装满饭,四个人食足够有余。咖喱海鲜包盅🦑🐠🐚面包装住有青口,鱼柳,鱿鱼等海鲜,咖喱系泰式加左蛋嘅甜咖喱。餐厅好细心提供铰剪俾你剪开面包黎食✂️ 因为好多料,咖喱又够惹味,饱肚感十足!炭烧牛肋骨🐂牛肋骨系用香茅腌及煎嘅,食落有少少似香茅猪扒!不过唔同嘅系,牛肋骨牛味较重,而且牛仔骨系比一般牛多肥肉,所以煎过后更香脆,但又唔会干柴。椰青🥥椰青大大个好清甜!椰肉刮出黎之后都好味😋呢间Orange Elephant 环境几nice,以向街嘅玻璃窗采光,简洁光猛嘅白色墙身装修令人感觉几干净,枱与枱之间几松动,啱一大班人聚餐👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦
$1 飞天通菜

炭烧牛肋骨

椰青🥥
椰青大大个好清甜!椰肉刮出黎之后都好味😋
椰青

呢间Orange Elephant 环境几nice,以向街嘅玻璃窗采光,简洁光猛嘅白色墙身装修令人感觉几干净,枱与枱之间几松动,啱一大班人聚餐👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧‍👦
飞天通菜
焗椰青海鲜饭