2022-08-15 42 浏览
近排人气非常之高企嘅厨师发板,我今日同朋友都一齐去咗一间喺元朗嘅叫做舍利鮨既日本餐厅去凑凑热闹!入到去环境同装修都非常之简约!令人感觉好舒服!而佢入边有好多唔同既酒品做摆设!感觉非常之高贵优雅!我哋坐低就之后,厨师就整咗一个叫时不知既菜式我哋食!我哋完全唔知咩黎,唔讲唔知🤔原来佢系一个野生三文鱼刺身!虽然佢系野生,但油脂非常丰富,好好味😋之后厨师仲整个池鱼俾我哋食!池鱼大大件非常厚身不特止,仲要上面有啲姜蓉同入面仲有少少葱花,夹埋啲鱼一齐食,口感非常之特别!唔单止有鱼嘅鲜香仲有一点点嘅清香味!烧物同样非常出色!我哋试咗个一夜干香鱼,非常香脆可口,咬落去又有阵阵鱼香同好多汁!仲有个樱煮八爪鱼同样好好食!八爪鱼煮得非常之冧,唔会难咬之余亦好鲜嫩爽口!