2022-04-17
放晏买野食原先谂住 同 同事 去九汤屋买外卖点知去到先知 执鬼咗 咁唯有睇下近边有乜嘢铺头拣向左边望 系一间 叫 仙味凡香 嘅台湾嘢 跟住 向左啲望就 见到呢间 天荷坊咁样 我见到好似都 有唔少人 等紧 外卖 咁咪谂住简佢点知一试就难忘事源 我就叫咗个杂扒饭 咁佢就有鸡扒猪扒同牛扒简咁当时嘅情况呢 猪扒卖晒 焗住简 鸡扒, 猪扒加洋葱汁 呢个组合咁我拎到外卖返到公司 时间应该用左 15分钟左右当我返到公司 坐到埋位 打开个饭盒 果然同记忆中嘅颓饭一模一样佢呢个杂扒饭 完完全全勾起我中学时期嘅回忆萤光嘅茄汁 睇落去就知道可以媲美车呔嘅牛扒但 先唔讲佢呢两样嘢 我个人认为 一个叫有质素嘅颓饭 啲饭起码唔会湿到 一旧旧我一路食住食住饭 一路以为我系住紧医院咀嚼有困难𠮶啲病人但意想不到嘅系 佢呢个杂扒颓饭系有只流心蛋但另一个意想不到嘅系 佢成个饭系得只蛋 系令人 觉得真心好食如果要我简短啲点评撇除个块牛扒咁样去叫 佢系适合 公公婆婆 嘅颓饭如果你同我一样 系稍微后生啲 嘅年轻人 千祈唔好拣呢间嘅饭品
原先谂住 同 同事 去九汤屋买外卖
点知去到先知 执鬼咗 咁唯有睇下近边有乜嘢铺头拣