2019-07-16
话Fridge系中环区嘅一个hidden gem绝对唔系夸张. 呢间餐厅主打生蚝. 虽然笔者唔食生蚝, 不过同行嘅朋友一致认同呢度啲生蚝非常新鲜. (听老板讲有啲住中环/半山嘅朋友会直接喺Fridge订嚟开party). 呢度嘅磨菇汤夹集住浓浓嘅鲜磨菇同黑松露香味, 一试爱上! 芝士火腿拼盘亦份量充足, 喺而家百物腾贵嘅香港有咁慷慨嘅份量实属难得, 啱晒一枱四五个朋友一齐分享.Fridge嘅旁边正正系一间以牛扒作主打嘅餐厅, 但系无论肉嘅质素, 厨师嘅烹饪技巧, 到摆盘心思及附送嘅薯条, Fridge呢间小店都赢九条街. 最后我哋仲order咗一个看似简单, 但系要做得好并唔容易嘅橄榄油蒜片意粉. 意粉刚刚al dente, 再加上浓浓嘅蒜香味, 好食到停唔到口. Overall, Fridge系一间同区少数高质素而且value for money嘅餐厅. Highly recommend it, 同期待喺不久嘅将来再嚟试埋佢哋其他菜式!