2022-10-11 455 浏览
如果平时讲起果酱应该第一时候会联想到早餐,但系你有冇谂过其实果酱都可以融入主食或者饮品到呢?果酱胜在甜甜地,系另一种嘅甜味,原来都可以有好多新搞作嘅🤗佐敦呢间一起果酱好出名,因为佢用咗果酱整主食同埋饮品。今日试左佢嘅午餐,包括餐汤或者田园沙律、主食同埋饮品😊 田园沙律系配热情果油醋汁,酸酸地好开胃;而餐汤就系蔬菜汤🥣 主食我就拣咗士多啤梨烧猪肋骨🍓 同埋龙虾汁海鲜意大利饭🦞 两款都整得好出色,士多啤梨烧猪肋骨比起平时食嘅猪肋骨就特别啲,因为佢系用咗士多啤梨酱,甜甜地几特别👍 而龙虾汁海鲜意大利饭都整得几好,酱汁唔会太浓,海鲜就好丰富啦🤩饮品就可以拣佢啲特色果茶🍹 我就试咗桂花雪梨茶同埋玫瑰苹果茶,两款都好清新,用咗花香味同埋水果带出甜味,有特色👍

餐汤
龙虾汁海鲜意大利饭