餐厅: 一鍋堂 (XX Arcade)
资讯:

我同同事今日去旺角,发现一间装修独特、有港式风情嘅火锅店「一锅堂」,整体环境好舒服,彷佛身处于另一个世界中🏮,餐牌好清晰,有几万个选择,非常吸引人✨!🌸 首先,我地嘅午餐开始喺「60分钟半自助火锅放题 $68」,只要68元, 真系超好价钱!无论系配料定饮品都可以任你拣,份量多到有啲控制唔到自己嘅手。仲等啲咩? 快啲嚟试试喇💯!🌸 汤底方面,我地拣咗樱花虾汤,口感鲜美,汤色洁净,汤底搭配上各种火锅食材,简直系人间美味啊!❤️虾香四溢绕梁,再配上樱花嘅微微香味,真系提升到呢个火锅嘅滋味到无以复加嘅地步😋🌸 「香茜墨鱼丸」,口感弹溜溜,味道鲜美滑嫩,每一啖都令人食指大动,非常过瘾。💚「香茜墨鱼丸」弹牙口感,墨鱼味鲜美,而且香茜嘅清新味道加上去,真系好解腻,食得停唔到手!👍🌸 黎到「冻虾」,每只虾冻得透亮,虾味无比鲜美,同水准凌驾一切嘅海鲜同行,好满足!💓弹口新鲜,一咬落去就知道超新鲜,鲜味完全喺口里散开,好享受!💕🌸 再嚟就系「凉拌海带丝」,口感爽快,味道清新,食得出佢嘅新鲜,真系好棒!🤞🏻清新爽口,味道醇厚,海带入口即溶,好滋味!😌🌸 「醉鸡翼」,鸡翼烹调得滑溜,鸡香四溢,每一口都好有嚼劲,

🌸 「醉鸡翼」,鸡翼烹调得滑溜,鸡香四溢,每一口都好有嚼劲,又有阵阵酒香,绝对系火锅中的一道亮丽风景!😍鸡味扎实而且酒香味好足,真系流口水㗎喇!😍
🌸 最后,我地用嘅系「出前一丁面」,汤底味道十足,令面条更显口感,呢个菜式真系精选中嘅精选。💖汤底味道十足,捞面就令味道更加突出,我哋嘅小伙伴食到好满意!🤗

「一锅堂」火锅店,风味独特,价钱又实惠,无论和朋友、家人还是同事一起享用都十分适合。以后,我地应该会把呢间餐厅当成咁家饭堂,我哋会继续向朋友同事大力推介的!🏆🎉