2015-03-11 268 浏览
因为工作关系同同事去左元朗做野,搞店啲手尾就开始系OPENRICE揾野食,之后发现有间食汉堡包嘅地方系附近。所以我同同事一放工就即刻过去。一去到间野由于太肚饿了,我叫左芝士炸鸡,烟鸭胸火腿饭,芝士肉酱薯条,羊肉汉堡同西冷牛肉汉堡。点知由啲野食上台果一刻我地先知道中左伏。。。首先第一碟上嘅系芝士炸鸡,啲炸鸡肉超多粉又肥,而且啲芝士完全系装饰,炸鸡肉完全无芝士味。之后芝士肉酱薯条,啲薯条同酱完全系痴埋一齐好似一个波咁,极难拎出黎食。跟住就系呢度既手打汉堡包,牛肉汉堡方面,肉嘅份量非常足,但系表层比较干身,不过味道就还好。羊肉汉堡方面,绝对今餐唯一满意的野食,羊肉唔会有筋,唔会太苏,味道比一般嘅汉堡好食好多。最后烟鸭胸火腿饭感觉就好似中午LUNCH果啲碟头饭咁,味道无特别,仲有啲冻冻地。但总括来讲,佢啲手打汉堡都值得一试,如果谂唔到食咩又唔怕伏,可以去下。
2015-02-18