话说同朋友𪊴祝生日 ,早一个月已经跟餐厅联络 希望可以坐吧枱,餐厅职员话8:30pm的话安排会好一些 咁咪8:30啰 !当晚我哋2个8:23pm就到嘞 而餐厅亦都安排到吧枱俾我哋 坐低之后大约5分钟就已经order咗 我哋第一道餐前菜8:42pm 上 ( 只系一道一早已准嘅生牛肉等师傅亲手打烂只鹌鹑蛋落去 )就用了14分钟!唔使2分钟就食完!之后就9:03先再上第二道 😏😏咁嘅速度真系唔知食几耐lol 每道菜起码食完相隔10分钟以上先到去到戏肉嘞 差唔多10:19pm上甜品 我已经系几分钟前叫佢哋准备攞埋个蛋糕出嚟 哈!呢个佢哋好快呀 完全插咗枝蜡蠋上去火都唔点就放底走人 话明生日就一定会帮生日个位影相啦 ~咁生日𠮶个都系烦㗎嘞 影咗10分钟左右啦 跟住就切蛋糕啦 ~咦….冇刀嘅?要问职员先醒水去攞 ~之后递咗俾我哋之后…个位职员突然双手合十🙏🏻同我哋讲「唔好意思呀 我哋收10:30pm」! 哗 我𠮶吓真系火都嚟~依家系我哋迟到?系我哋食得慢?系我哋赖死唔走?完全净系攞个蛋糕出嚟放低就行开都敢死收我切饼费!不过$100我算 跌都唔知啦 ~继冇刀之后连叉都冇 我哋讲紧系自己切2-3刀之
话明生日就一定会帮生日个位影相啦 ~咁生日𠮶个都系烦㗎嘞 影咗10分钟左右啦 跟住就切蛋糕啦 ~咦….冇刀嘅?要问职员先醒水去攞 ~之后递咗俾我哋之后…个位职员突然双手合十🙏🏻同我哋讲「唔好意思呀 我哋收10:30pm」! 哗 我𠮶吓真系火都嚟~依家系我哋迟到?系我哋食得慢?系我哋赖死唔走?完全净系攞个蛋糕出嚟放低就行开都敢死收我切饼费!不过$100我算 跌都唔知啦 ~继冇刀之后连叉都冇 我哋讲紧系自己切2-3刀之后直接就叉落去食 问职员攞….佢够胆系攞一枝叉😐😐系咪想我哋一人喂一啖咁sweet呀!!
基本上呢间餐饭连基本嘅礼貌都冇 上至师傅下至侍应 !坐喺吧枱嘅我哋仲食紧野 佢哋已经开始系我哋面前执嘢甚至洗嘢?!系洗到连枱都笃哂喺度!请问一间日本餐厅点可以系客人面前咁做!日本餐厅最讲求礼貌…佢哋呢种行为完全系唔尊重呀!
仲要佢哋嘅🦀唔系即叫即做 系一早整定雪入雪柜!🦀肉🦀膏唔系要新鲜桇咩?而且佢哋仲将食唔晒嘅𠮶盆🦀再重新一次包好再放入雪柜等第二晚再用….aiii…咪住先 咁其实今晚食嘅其实系咪又系之前一日卖唔哂既货?
唉~师傅质素都咁差 咁难怪班侍应都系咁👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻
我哋都已经唔想理 点知到走嘞 你哋催三催四咁暗示要我哋走 咁我哋咪嗱嗱临走啰 !吖~其中一个侍应话「Oh…慢慢 唔使急」
我听完我真系忍唔住嘞
我兜口兜面话咗佢哋一获!

奉劝大家真系唔好去!

半粒星都唔值
2022-11-18