同女朋友好耐都无食过放题,心思思想揾间平靓正既食下擦番餐劲既,咁啱比我地揾到呢间系铜锣湾既瀛丰~ 佢位置都好方便,喺铜锣湾C出口附近,一啲都唔难揾👍🏻佢呢个放题系有分午市同晚市既,午市都再有分12-3pm同4-6pm两个时段~~ 我地见同样价钱但12-3pm呢个时段可以食到三个钟我地就拣咗星期六既午市去食,食中午12点到3点呢个时段,可以慢慢食,食得舒服d,唔洗滚水渌脚咁😌 当日系$229一位,另外我地额外加多$148/位食埋佢个升级任食极品海鲜拼盘,海胆带子同生啤任饮,所以埋单系人均$420到~ 讲番d食物,佢头盘例如沙律,蒜味螺肉,芝麻八爪鱼,甜品同埋野饮都系以自助形式自己系岀面攞既,其他任食既野食就系qr code落单,相当方便~佢呢间放题主要系做日式加泰式食物任食,任食既食物款式唔算好多~而我地因为额外加左钱升级食佢个海鲜拼盘同海胆带子既关系,所以我地一开波就狂点呢两样食🤣🤣 佢个海胆带子的确系几好食嘅,十分鲜甜,我地都连续每人食左超过十粒😆 另外佢个海鲜拼盘有我同我女朋友都好钟意食既蟹脚同酱油鲍鱼,仲有牡丹虾同其他鱼类刺身,我哋食咗几盘都觉得刺身好新鲜,鲍鱼亦都好入味,几好食

讲番d食物,佢头盘例如沙律,蒜味螺肉,芝麻八爪鱼,甜品同埋野饮都系以自助形式自己系岀面攞既,其他任食既野食就系qr code落单,相当方便~佢呢间放题主要系做日式加泰式食物任食,任食既食物款式唔算好多~而我地因为额外加左钱升级食佢个海鲜拼盘同海胆带子既关系,所以我地一开波就狂点呢两样食🤣🤣 佢个海胆带子的确系几好食嘅,十分鲜甜,我地都连续每人食左超过十粒😆 另外佢个海鲜拼盘有我同我女朋友都好钟意食既蟹脚同酱油鲍鱼,仲有牡丹虾同其他鱼类刺身,我哋食咗几盘都觉得刺身好新鲜,鲍鱼亦都好入味,几好食,但蟹脚我哋就略嫌唔够鲜甜同埋肉质比较嚡口~值得一提既系佢第一转黎既海鲜拼盘系会有一人一小盒鱼子酱(非任食),虽然味道麻麻,但呢个价位有埋鱼子酱都有点小惊喜~

另外热食方一面就比较一般,冇乜话边样我地系觉得好好食好有记忆点既🙈 我地叫左佢既泰式炒通菜,泰式生虾,烧蚝,烧带子,虾饼,天妇罗,烧菠萝,炒蚬,炸年糕,寿司等等,都系属于一般正常水平,不过不失咁啦~

但值得一赞既系佢既服务质素,佢哋嘅员工都好有礼貌,同好主动跟单,上菜速度算合理,冇话拖单既,漏单情况都唔算严重,如果有发现漏单员工都好即时跟进,跟进后好快都已经黎番d食物,呢个位好多放题餐厅都未必做到,所以呢个位呢间餐厅系几抵赞👍🏻👍🏻

总括黎讲我觉得食物质素一般,人均四百几唔算话好抵食,但服务质素的确唔错,令食客食得几舒服既~
2024-09-14
  • 海胆带子