2023-03-23 31 浏览
呢间小店真系非介绍不可😍!! 一入到去已经feel到系一间好有心思,好摆足心机落去做嘅小店🥹💛食到最后我直头感叹:「佢嘅用心同埋好食,系会绝对唔想浪费任何食物🥹🥹」大大大推介。话说今日咩Research都无做就去直接去长洲周围行下揾食,行下见到咁多人等位就即管入去试下。📍酸辣汤CP值超高,大大碗都只系 $49! 味道突出,激发沉睡的味蕾。酸辣汤内的咸香猪肉片入口易咬,味道不错。墨鱼春卷偏腍身,内有粒粒墨鱼肉 、层次丰富🉐除左汤底,小店嘅配料份量亦超级足料,就连配菜都毫不吝啬!米线质地偏幼且滑身,爽弹之余,挂汤力高🔆📍惹味炸鸡外层金黄香脆,大大只又啖啖肉,闻到香喷喷的炸鸡香气,已经令我垂涎三尺!饮品当然都唔输啦💓佢地杯冻荔枝果茶闻起来,清香淡雅的味道、入口后,尾韵会散发浓郁的花香!Well~真系估唔到系长洲都会开心大发现。PS. 这里米线的份量颇多,建议女生点少米线,以免浪费喔~