2020-10-06
餐厅:红火鲜料火锅专门店 (旺角)地址:旺角西洋菜街1号兆万中心17楼适逢中秋🌕,连续四日假期,紧系要同一班朋友去打边炉倾吓近况,轻松一吓啦😆,今次去左旺角兆万中心既红火鲜料火锅专门店到试吓佢哋既韩烧同火锅😋接近6:00pm入座,食晒中日韩放题都系$218,用Openrice订位仲有9折优惠🤩,都几抵食我地叫咗个浓汤花胶鸡煲,个汤底好浓郁足料,唔单止有大大旧花胶,仲有足足半只完整既鸡🐓,饮一啖汤已经感受到花胶同鸡香🤤,相信餐厅都有去一去油,所以汤底一啲都唔肥腻👍🏻,唔怪得职员都话平时好多人叫呢个煲啦!餐厅仲有其他唔同特色选择,例如有四川麻辣煲、煲崩沙牛腩煲、蕃茄薯仔牛仔粒煲等,仲有重点推介既金牌重庆鸡煲,下次可以试下其他汤底🥘食完滋补鸡煲就开始打边炉,依间火锅店推出超过100种免费火锅材料🥬,皇帝菜、超甜粟米都唔错🌽,仲有重庆粉、马尾粉丝依啲比较特别既食材,素食嘅人都啱😎至于肉类方面,佢地有超多海鲜同唔同肉类,象拔蚌、牛坑腩、安格斯牛柳粒、西班牙黑豚肉,真系花多眼乱😍。我地一班食肉兽仲加咗和牛级手切肥牛(每位+$30)🐮,望落去好薄,食落口柔嫩,入口即溶,真系好有惊喜🙊打边炉嘅同时紧系
地址:旺角西洋菜街1号兆万中心17楼
食完滋补鸡煲就开始打边炉,依间火锅店推出超过100种免费火锅材料🥬,皇帝菜、 超甜粟米都唔错🌽,仲有重庆粉、马尾粉丝依啲比较特别既食材,素食嘅人都啱😎
至于肉类方面,佢地有超多海鲜同唔同肉类,象拔蚌、牛坑腩、安格斯牛柳粒、西班牙黑豚肉,真系花多眼乱😍。 我地一班食肉兽仲加咗和牛级手切肥牛(每位+$30)🐮,望落去好薄,食落口柔嫩,入口即溶,真系好有惊喜🙊
打边炉嘅同时紧系食埋韩国烧烤同日式放题🇯🇵🇰🇷。我最钟意就系元贝同鸡软骨,一边烧一边闻到阵香味,加埋少少椒盐就更香口,又可以突出鲜味😋,打边炉嘅肉类都可以用嚟烧烤,一种肉类两种食法,真系好幸福🥳
担心食烧烤会觉得热气,仲可以饮埋佢地嘅自家制竹席水, 而中间又食吓啲日本 刺身同寿司咁🍣;虽然佢地仲有天妇罗同炸物🍤,不过为咗健康著想我就无食到,你地食完不妨话俾我听好唔好食😂