(非会员)
七宗罪圣诞节谂住食番餐开开心心饭,一家几口黎左新和富食野,以前都黎过几次,真系一次比一次差,终于的起心肝写番篇食评发泄下.第一宗罪:地方太细,一张细枱几个人坐,摆得茶黎摆唔到碟𩠌,搞到我都唔敢叫野,以为系我唔好彩,原来呢度个个都系咁,想坐得舒服就唔好黎.第二宗罪:抽气太差,搞到成家人件外套都一阵油烟味.著靓衫就咪黎.第三宗罪:噪音太劲,铺位细,入面用d木板唔知系咪有扩音效果,周围d人倾下计就已经好嘈,好似系街市咁,想倾下心事都唔得.第四宗罪:食物水准已经冇以前咁好,鸡完全唔入味,咕噜肉真系大大旧骨完全冇肉.其它食物味道都冇以前好味,可能系转左个厨师.第五宗罪伙记太忙,成日唔见人,冇人换碟,冇人加茶,想叫野成日要屈转身(我坐反方向)睇下边度有伙记先至得.第六宗罪:叫o个样冇o个样,如果预先冇打电话黎留,现场去就真系受气,想食o架野全部都冇.第七宗罪:呢宗就系最严重架罪,就系叫左d野要等劲耐,叫左d野竟然要等40分钟都唔黎,佢仲话差唔多,其它野都食哂,唔通坐系度等天光,迫于无奈取消,佢道歉都冇声,因为佢都好似觉得系惯例.总之食呢餐饭好气顶,以前系为左食物味道黎,就忍受佢环境差,而家食物又差
七宗罪

第一宗罪:

第二宗罪:
抽气太差,搞到成家人件外套都一阵油烟味.著靓衫就咪黎.

第三宗罪:

第四宗罪:

第五宗罪:
d伙记太忙,成日唔见人,冇人换碟,冇人加茶,想叫野成日要屈转身(我坐反方向)睇下边度有伙记先至得.

第六宗罪:

第七宗罪:

总之食呢餐饭好气顶,以前系为左食物味道黎,就忍受佢环境差,而家食物又差左,又耐,但系环境又冇改善,灯光又昏暗,最恶顶系女仔最怕架油烟味,整臭件褛要攞去干洗真系劲讨厌.决定blacklist.