2017-12-01 651 浏览
今日系Happy Friday,我同同事S都想食个好d嘅lunch慰劳一下自己。S记得早排经过一座工厦有间餐厅貌似唔错,想揾日试试,今日就决定食呢间啦!于是乎,两个饿到差d喺Office食A4纸嘅妙龄少女(笑)就急急脚揾路去圆点工房食个靓饭~~~我地本身都喺附近返工,所以都唔太难揾。火炭工业区真系禾杆冚珍珠,一座座其貌不扬工厦入面其实隐藏好多美食,迟d有机会一定同大家分享!一入到去坐低,我地睇两睇menu就已经决定到食咩(因为真系好肚饿XD),之后我个懒鬼同事S就派我出去点餐比钱。我叫嘅系H.重量级大胃王牛肉汉堡配薯角($69),饮冻蜂蜜绿茶(冻饮+$3;同事S叫嘅系D.温泉蛋卡邦尼长通粉($68),饮热蜂蜜绿茶。唔知系咪头先急急脚行过黎,觉得好口干。我见枱上有支水就斟黎饮啦,再望清楚d原来系经过国际认证嘅Diamond钻石水!连饮用水都咁注重,真系值得一赞~两个餐一阵就先后送到,唔洗等好耐,I like it!最怕返工食lunch仲要等一大轮,香港人最紧要快XD原本个餐跟餐饮+餐汤+蒜蓉包,但餐汤已经送晒(泪)首先食块蒜蓉包先,好香但美中不足系唔够热辣辣、脆卜卜。我个餐到先,哗~果然

我个餐到先,哗~果然系重量级大胃王牛肉汉堡,份量十足!沙律好fresh,薯角调味刚刚好!好彩我人如其名“三三食不尽”,一般女仔食量就可能食唔晒XD S个温泉蛋卡邦尼长通粉亦都到埋,S表示加埋蛋汁好creamy~不过食到尾觉得有d dry,因为冇咩配菜,如果可以加返多少少杂菌就very good喇!饮品方面,佢个蜂蜜绿茶并唔系交行货比“道X”你,而系真正加蜂蜜落绿茶,如果再大杯d就更好喇!

呢到各方面都唔错,可以encore!
2017-12-01