2019-09-27 884 浏览
【旺角泰菜小炒店】🍺对上食呢间野已经一年前,第一印象觉得唔错,但系因为比较隔涉所以好少去,今晚突然醒起佢嘅小炒🤪 所以带埋男友再食👍🏻因为我都觉得好啱佢食!🐟招牌小炒皇💰$68hkd小炒王普遍材料通常有韮菜花 , 银鱼干 , 菜甫 , 腰果 , 虾仁/鱿鱼,呢个真系必点!好有镬气!全部材料食到佢爽脆同口感丰富,银鱼干简直系令成道菜升华!可以再叫多碟😂佐酒之选!🍻🐷炭烧猪颈肉💰$68hkd属于泰国菜之一,有淡淡的炭烧香味,猪颈肉爽滑弹牙,加埋泰式酸辣汁,真系好开胃🤤🦆卤水拼盘💰$78hkd材料主要有爽脆鹅肠、红肠、牛肚、扎肉、豆腐干,全部卤水味十足!再加埋蒜蓉辣醋汁同辣椒酱,非常惹味!😻🦑椒盐鲜鱿💰$68hkd呢个略嫌较为失色,炸浆太厚不过脆,鱿鱼弹牙,但味道不过不失没什惊喜!🐚泰式煎蚝饼💰$68hkd蚝饼超大份!蚝都好大粒!不过我就觉得呢度菜都系炸浆太多但松脆,蚝其实并唔系好多😂食完真系好腻😅建议三至四人食先好叫。可以和三五知己来这里吹下水👬👭👫📍水记 (旺角)旺角豉油街5号地舖
【旺角泰菜小炒店】🍺

🐟招牌小炒皇💰$68hkd
🐷炭烧猪颈肉💰$68hkd
🦆卤水拼盘💰$78hkd
再加埋蒜蓉辣醋汁同辣椒酱,非常惹味!😻
🦑椒盐鲜鱿💰$68hkd
🐚泰式煎蚝饼💰$68hkd
食完真系好腻😅建议三至四人食先好叫。

可以和三五知己来这里吹下水👬👭👫

📍水记 (旺角)
旺角豉油街5号地舖
2019-09-26