2013-08-17
尤特差d打消左我买蛋糕既念头,见到高达系咁忍受住风吹雨打,我都谂唔到我可以由时代广场行到去世贸咁劲,真系要俾个叻自己 。几经辛苦终于到达,到达既时候都已经系六点几,好彩出名既猪古力香蕉波仲未卖哂!太开心了!谂左好耐买栗子蛋糕好定苹果芝士蛋糕好,但见栗子蛋糕得返最后一个,应该系好食先卖净一个既 ,所以就要左一个栗子蛋糕 同一个猪古力香蕉波 。几经辛苦打风放工时候逼地铁返屋企,又要保护佢又要唔可以p,真辛苦 。由于咁辛苦,就奖自己食哂2件蛋糕!yeah !首先,当然系要食左猪古力香蕉波先啦 !个店员好好人咁送左支蜡烛俾我等我可以吹,多谢哂!今次个猪古力香蕉波香蕉成份好似小左,但滑一滑既猪古力入口即化间直系溶化左我呢一天既辛劳 ,香蕉既味唔太重,唔钟意食蕉味既人不妨一试 。但食哂一个真系有d济,同埋挂住影相都溶得几快,唔知关唔关支蜡烛事呢。我知做到咁滑既猪古力应该都几肥既,真系小吃多滋味 ,同埋记住要同人分享 ,唔系溶左都未食完。另外就系卖相好靓既栗子蛋糕 ,佢系由好硬身既慕丝包裹住有车厘子粒既车厘子酱同一块饼做饼底再加上红桑子小巴夫而组成既。听完咁多重工夫应该急不
但个小巴夫用叉切唔到唔可以同下面既栗子蛋糕一齐食,真系唔系太钟意好睇唔好食(好难切既cake) 。下面既栗子硬身慕丝真系好满足到栗子迷 ,配埋小小脆既饼底咁就无咁单调 ,但我唔太喜爱中间个粒车厘子 。总括黎讲,两件cake都有9分!