2018-02-24 2981 浏览
今次已经系草根第3次嚟食*吃吧*,真系觉得系旺角嚟讲呢间楼上餐厅唔错。呢晚又同妹妹嚟食晚餐,叫左2个main,一个小食share。黑松露,烟火腿,芝士多士($78)Pan-toasted Ham & Cheese with Truffle Sauce呢款黑松露🍖烟火腿🧀芝士多士🥪系草根姐姐好耐之前食过Chiba 就爱上左呢间餐厅嘅原因之一🙌🏻黑色竹炭包🖤中间夹住多到爆馅嘅流心芝士酱🧀芝士软身带咸香,配埋烟火腿同好香嘅黑松露,味道真系好好❣️对系面包精🍞嘅草根姐姐嚟讲真系非常吸引🤤!慢煮牛柳($198)Slow cooked Beef Tenderloin 见个慢煮牛柳🐂都几多人叫,谂住实冇死,点知嚟琴好失望呀😭牛肉偏厚实,虽然话系慢煮,但都系过熟,令牛肉偏干🥩同想像慢煮有分别👉🏻👈🏻好彩牛味都Okay,份量唔多,旁配仲配上原粒焗蒜同薯菜,配菜做得后颇出色,但整体上卖相比味道胜一筹慢煮甜酒烩羊膝 ($188)Slow cooked Braised Lamp Shank羊膝🍖以呢个价钱嚟讲系讲唔算贵🙆🏻‍♀️肉都几多,虽然好大只,但肉质唔会整到好老好鞋🐏羊肉本身带骚香😍调味都唔错,不过可能标明

黑松露,烟火腿,芝士多士($78)

黑松露,烟火腿,芝士多士
慢煮牛柳($198)
Slow cooked Beef Tenderloin

慢煮牛柳

慢煮甜酒烩羊膝 ($188)

羊膝🍖以呢个价钱嚟讲系讲唔算贵🙆🏻‍♀️肉都几多,虽然好大只,但肉质唔会整到好老好鞋🐏羊肉本身带骚香😍调味都唔错,不过可能标明慢煮,所以草根会预期肉质会再嫰滑多dd 🙈💋另外厨师👨🏻‍🍳用咗已调味嘅薯蓉同蔬菜🌿伴碟,唔单止好食,仲好饱肚😝🤟🏻
慢煮甜酒烩羊膝
热情果接骨木花茶($49)

草根妹妹最爱呢个🌼热情果接骨木花茶🌸上次嚟已经饮过,今次又再叫🤘🏻卖相好似花樽咁好有趣😆每次饮完都觉得个口好香~味道带点花味同水果味🌚入口好暖和舒服👍🏻而且仲甜甜地❤️❤️❤️妺妹好爱!
Chiba Special Drink & 热情果接骨木花茶
Chiba Special Drink ($65)
呢个Chiba Special Drink🍹系店员特意为草根推介嘅人气之一,系水果加梳打嘅组合🥤,味道系西柚提子味,中间有好多生果🍎🍇🍓🍒🍋清新得嚟又几香水果味㖞!😆甜度适中,可以一边饮一边食生果,店员果然冇介绍错👍🏻
Chiba Special Drink

好似话迟d餐厅会出新menu,到时再试试新菜单。
黑松露,烟火腿,芝士多士
慢煮甜酒烩羊膝