2024-11-26
博多屋台 (上水)Weekend入上水探朋友,佢话带我去垦原滋地睇雀仔影靓相,去户外考察之前当然少不了食吓嘢先啦!朋友带咗我去上水站附近嘅商场有间日本嘢,我哋去到下午茶时间,可以坐低慢慢叹。去到见到门口有夹公仔机可以玩。所以如果等朋友嘅话唔使担心,可以试吓手风夹吓公仔先。呢度嘅下午茶轻食嘢有30几蚊起,仲有一啲一人嘅定食大满足套餐,都几抵食。由于我同朋友实在太为食嘅缘故,决定单点美食,咁先可以开心拣自己钟意。我哋叫咗两个主食,下午茶时间叫主食送面豉汤。可以再用优惠价加小食同埋饮品。之后散叫咗啲寿司。三文鱼亲子丼 $98三文鱼亲子丼面上面铺满三文鱼,仲有少少鱼子,卖相一流,而且三文鱼刺身厚切,朋友食到好开心。炭火烧牛肉丼$57有烧汁牛肉嘅味道,牛肉份量十足同埋抵食。小食我哋就叫咗蟹籽沙律同埋章鱼小丸子,味道都唔错。再散叫咗两种寿司,有花之恋寿司、仲有三文鱼软壳蟹反卷(半份)。呢度啲三文鱼好好食,所以我哋不停咁叫三文鱼类嘅食材。餐厅环境都唔错,好好坐,我哋慢慢食一路倾偈都过咗一个好开心嘅下午。
三文鱼亲子丼 $98
炭火烧牛肉丼$57
有烧汁牛肉嘅味道,牛肉份量十足同埋抵食。
小食我哋就叫咗蟹籽沙律同埋章鱼小丸子,味道都唔错。