2015-10-04 583 浏览
十·一黄金周,同亲戚们到上水体验下「黄金周」既威力!果然,系有惊人既购买力!亲戚们行到攰攰地,又到了食饭时间,就揾左上水比较有特色既日本料理试试--「渔匠料理」因为冇订位,所以等左一阵先安排入座。一开始就叫左火炙吞拿鱼腩寿司、牡丹虾寿司、劲长既三文鱼寿司火炙吞拿鱼腩寿司-有阵阵既鱼油味,一啲都唔漏海胆三文鱼卷-哗!有好大粒海胆啊~甜甜的鹅肝-呢道菜是因为听到隔离台讲系限量供应,所以叫左两客,鹅肝超正啊!入口即背融,块萝卜煮得好入味~正!自己烧既扇贝-一啲都唔老,仲有香香既牛油味~另外既串烧-师傅烧到七成熟再俾我地自己烧^_^呢度值得一试既系牛舌,有咸香味,但又不会太咸!因为唔系太饱⋯所以叫左碗拉面都表妹share,但汤底有点重味道巨峰爆珠梳打-比较特别既系佢既爆珠粒粒,入口爆开后阵阵提子味,如果小朋友饮应该会觉得几特别最后要提既系呢味-鲷鱼刺身!超鲜甜!即使唔蘸酱汁食亦可以(☆_☆)
十·一黄金周,同亲戚们到上水体验下「黄金周」既威力!

因为冇订位,所以等左一阵先安排入座。

一开始就叫左火炙吞拿鱼腩寿司、牡丹虾寿司、劲长既三文鱼寿司

火炙吞拿鱼腩寿司-有阵阵既鱼油味,一啲都唔漏
海胆三文鱼卷-哗!有好大粒海胆啊~甜甜的
海胆三文鱼卷
鹅肝
自己烧既扇贝-一啲都唔老,仲有香香既牛油味~
烧扇贝
另外既串烧-师傅烧到七成熟再俾我地自己烧^_^
呢度值得一试既系牛舌,有咸香味,但又不会太咸!
串烧
寿司拼盘