2017-01-09 864 浏览
以前系上环返工,同一班同事出去食或者外卖,都好少黎呢D细间快餐厅食。告别上环工作多年,咁岩呢次黎上环揾朋友,系佢公司附近就见到呢一间咁平既快餐食店。可能门面同睇落都有D残残旧旧,又不太起眼,所有以前没为意,今次行过见到佢LUNCH Set好平,比起附近一带既平十几蚊,于是就胆粗粗黎试下啦。店内位置唔大,台都系几张,有点儿迫。同埋男性和工人比较多~系收银处落完单,好快就有得食!粟米肉粒饭,中汤 $26粟米肉粒饭:忌廉(白汁)粟米汁是我的最爱~呢间仲要几多汁下,好creamy!至于肉粒都够滑,个人黎讲觉得好味!中汤:刚刚好,够浓味的,味道同大x乐果d味精汤差唔多,不过呢个价钱预左,一分钱一分货,而且味精汤我从不讨厌,多味道就可以了!的确系够平同抵食,份量又够多!不过我见炒饭好似麻麻地,有客人食剩好多;相反碟头饭呢d既就卖相好睇d,多人食d唔想lunch日日食咁贵,都可以考虑黎呢间试下啊!怕迫既可以外卖。

可能门面同睇落都有D残残旧旧,又不太起眼,所有以前没为意,

店内位置唔大,台都系几张,有点儿迫。同埋男性和工人比较多~

系收银处落完单,好快就有得食!

粟米肉粒饭,中汤 $26

而且味精汤我从不讨厌,多味道就可以了!

的确系够平同抵食,份量又够多!

2017-01-03
  • 粟米肉粒饭