2018-04-30
上星期晏昼突然被告知有两小时食晏时间,同事提意不如去远小小,落上环地区食番个晏昼,于是就去左呢间网络打卡比较hit既cafe食晏。cafe位于楼梯边,成个环境真系好放松,唔怪得咁多人钟意黎饮杯coffee,cafe对出都可以坐同饮野,不过我地就简左入内。可能真系小有名气既关系,餐厅都坐满人所以比较逼,但职员都好友善咁安排位置俾得地,等左10分钟左右就有位。我地分别叫左两款lunch set,menu系全英既。前菜系一个慢煮蛋,主食系蘑菇意粉。坦白讲味道就好一般,意粉味道较淡,分量都比较细。不过睇得出佢地既setting系有放心思落去。慢煮蛋几特别,但始终又系味道不太出众。我见网上既人会叫佢既流心牛角包,可惜我地太饱无叫到,可能始终都要叫番出名既野食先最有保障。野饮友人叫左杯云石咖啡,友人大赞个样好靓同好饮。黎cafe或者都系饮杯coffee食个包先系最享受