2019-05-27 2153 浏览
最近留意到网上宣传,上环有间酒楼做紧京菜放题,晚市二百几蚊任饮任食,有多款京菜仲有片皮鸭😋咁抵食,收工约埋几个同事一齐过嚟试吓。京香阁位于上环港铁站附近嘅无限极广场,地点非常方便。二百几蚊位,除咗有多款京菜任食,仲按人头赠送砂锅花胶鸡汤同埋原只鲍鱼花菇一份🥳花菇鲍鱼腍身入味。花胶汤真材实料,每碗仲有一片厚厚花胶👍🏻酒楼中间位置设有北京片皮鸭专区,有专人即切片皮鸭,仲有各式配料自助,有京葱/红萝卜丝/青瓜丝同京酱。片皮鸭外皮香脆,油香十足,鸭肉juicy嫩滑,唔会太油腻。服务员切得非常快手,唔洗等好耐就拎到👍🏻酒楼中间位置放有几张长枱,放满各式各样嘅京菜,仲有新鲜沙律菜🥗京菜头盘包括镇江肴肉,油炆笋,醉翁虾,花雕醉鸡,刀拍青瓜,脆皮素鹅,凉拌小茄子......平时好钟意食呢啲凉菜,但人少少叫唔得几多,呢到啱哂我,放哂出嚟,每款试啲大满足🥳热食方面亦有各款蔬菜肉食,炒粉面饭,全部嘅味道都好有水准,而且食物仲refill都好快👍🏻剔剔纸可以拣点心同甜品,每样份量少少,可以试多啲唔同嘅款式👍🏻

京香阁位于上环港铁站附近嘅无限极广场,地点非常方便。

花菇鲍鱼腍身入味。

花胶汤真材实料,每碗仲有一片厚厚花胶👍🏻

片皮鸭外皮香脆,油香十足,鸭肉juicy嫩滑,唔会太油腻。
服务员切得非常快手,唔洗等好耐就拎到👍🏻