2023-02-24 140 浏览
间唔中都会去找寻一下异国风情,系香港虽然唔同国家既餐厅风味都有,但就唔系咁容易揾到正宗。最好就揾返d真系本地人打理既餐厅试就最好,好似呢间印度餐厅咁位置上环既BASMATI,就系C出旁边,对面就系信德中心,好方便附近打工仔黎食个便饭黎到叫左个二人晚餐set dinner A($408),内容都几丰富,食到好饱套餐入面有杂菜咖哩角,烤三文鱼,香滑黄豆蓉,椰汁咖哩鸡,蒜蓉烤饼跟餐叫左一杯芒果酸奶(+$38)同埋椰青(+$46)咖哩角上菜非常热!小心唔好贪快,可能会烫伤入面既杂菜咖哩仲系非常热又香又热,好enjoy同时佢有几片脆片可以一齐食点下佢两款酱汁可以有唔同口味尝试到烤三文鱼用左黎至挪威既三文鱼扒大件厚身而且好香三文鱼味烤三文鱼仲要系用铁板上枱热气腾腾,仲有铁板独有既炸炸声,好正香滑黄豆蓉,咖哩鸡同埋烤饼应该一齐讲下黄豆蓉味道几独特,呢种味道绝对唔常见,几值得一试不过相对上就偏咸,不过用烤饼配黎食就啱啱好啦而另一样可以配烤饼既就一定系印度菜必须要有既咖哩呢个椰汁咖哩鸡既鸡肉唔会煮到太实,仲系好软咖哩汁好浓好渴,用黎点饼真系好好味钟意食饭既朋友都可以拣配白饭,佢地既白饭都好有饭香架饮品方

跟餐叫左一杯芒果酸奶(+$38)同埋椰青(+$46)

咖哩角上菜非常热!
小心唔好贪快,可能会烫伤
入面既杂菜咖哩仲系非常热
又香又热,好enjoy
同时佢有几片脆片可以一齐食
点下佢两款酱汁可以有唔同口味尝试到

烤三文鱼用左黎至挪威既三文鱼扒
大件厚身而且好香三文鱼味
烤三文鱼仲要系用铁板上枱
热气腾腾,仲有铁板独有既炸炸声,好正

香滑黄豆蓉,咖哩鸡同埋烤饼应该一齐讲下
黄豆蓉味道几独特,呢种味道绝对唔常见,几值得一试
不过相对上就偏咸,不过用烤饼配黎食就啱啱好啦
而另一样可以配烤饼既就一定系印度菜必须要有既咖哩
呢个椰汁咖哩鸡既鸡肉唔会煮到太实,仲系好软

咖哩汁好浓好渴,用黎点饼真系好好味
钟意食饭既朋友都可以拣配白饭,佢地既白饭都好有饭香架

饮品方面,椰青绝对唔会伏,大大个椰青,好多水好甜
芒果酸奶感觉好似饮紧一d溶左既芒果雪条,偏甜,但都好味道

BASMATI比我一种怀旧餐厅既感觉
入到黎好似去左旅行咁,就好似去左另一个国度
餐厅既主人都好热情,每次对话都面带笑容
感觉非常好

杂菜咖哩角