2024-02-03
成日觉得中上环𠮶边嘅餐厅一定好贵,好少会喺𠮶边食饭,最近去开𠮶边发现原来有间食冒菜嘅餐厅,价钱实惠得黎环境又高级又靓!座位直程好似食紧omakase咁!-🥢吉祥套餐$66呢个套餐可以仼拣6个𩠌,另外仲有主食,小食等拣。荤素菜既选择都好多,一共起码3️⃣0️⃣款选择,我拣左潮汕手搥牛肉丸、潮汕蒜香墨鱼丸、蟹柳、炸支竹、土豆片同贵州丁家脆哨,另外加左个土豆粉。份量真系超级多,大大碗上到黎好香既蒜蓉味同麻辣味😋 汤底都有由辣到酸辣到唔辣拣,我拣左重庆麻辣小辣。佢哋既辣度唔会太辣啱啱好,身材都好吸到汤汁,食落好惹味😍牛肉丸嘅肉味好重,一啖落去爆晒汁,墨鱼丸都好弹牙仲有淡淡蒜香味!仲有佢哋嘅招牌贵州丁家脆哨,食落有啲似猪油渣咁,好脆口😍😍🥢秘制滕椒鱼皮鱼皮又爽又弹牙,配埋藤椒辣汁,麻麻辣辣嘅感觉好过瘾!🥢洛神花山楂苹果🥢酸梅青柠乌龙茶两杯都系店舖自家制嘅特饮,酸酸甜甜开胃得来又解到辣😍🥢桂花蜜乌梅冰粉每次食冒菜都要嗌返个冰粉收尾先够喉🤣食完啲比较浓味嘅嘢食,食返碗冰粉就啱啱好,甜甜地嘅桂花蜜配埋酸味味嘅乌梅,恰到好处好解腻!
🥢吉祥套餐$66
🥢秘制滕椒鱼皮
鱼皮又爽又弹牙,配埋藤椒辣汁,麻麻辣辣嘅感觉好过瘾!
🥢洛神花山楂苹果
🥢酸梅青柠乌龙茶
两杯都系店舖自家制嘅特饮,酸酸甜甜开胃得来又解到辣😍
🥢桂花蜜乌梅冰粉