2022-10-19
寻日港岛游,最后去到上环一间burger店做ending。个人建议可以夜晚去打卡,隔住橱窗影入去,有种置身外国的感觉,加上夜晚更突显餐厅的霓虹灯牌,氛围感满满。 另外,餐厅内座位唔多,但多以外卖为主。食品款式都多,有齐汉堡、意粉、各款小食、各款饮品、milkshake等。佢地仲可以Combo做套餐,都几抵食! 🍔经典牛肉芝士 $72Burger都好多料,肉厚多汁,芝士都好多,非常足料!每食一啖都怕会跌晒出黎! 🍝大虾香蒜橄榄油意粉 $78入面足足有成4-5只大虾,粒粒都手指咁长,肉质弹牙。而意粉份量对我黎讲都算多,最钟意意粉既蒜香味劲浓,食落非常惹味。 - Combo -Combo选择都好多,我就拣左加$26。小食就拣意式肉丸和特式鸡翼,两款都一样多汁肉嫩,满意满意!而饮品就拣左两罐罐装。不过想饮milkshake 可以加$25、饮手工啤酒就加$60。 个人觉得氛围满满,食物质素都可以,几抵食,最重要可以打卡🥰!
🍔经典牛肉芝士 $72
🍝大虾香蒜橄榄油意粉 $78