2021-04-26 635 浏览
成日听人讲Passion啲蛋糕好好食,今日食完饭之后决定去Passion买蛋糕,亲自品尝一下Passion嘅蛋糕。唔使HK$200,就可以买到两件蛋糕:香橙蛋糕和朱古力蛋糕。如果你本身钟意食甜野,我会推介香橙蛋糕。虽然香橙蛋糕好重牛油味,但是配合香橙的味道,食落感觉冇咁滞,而且味道几清新。食完香橙蛋糕,可以试一口朱古力蛋糕。因为,Passion嘅朱古力蛋糕相比市面其他朱古力味嘅蛋糕冇咁甜,而且朱古力味道浓郁,所以唔喜欢太甜嘅甜品嘅朋友,可以试吓Passion嘅朱古力蛋糕。唯一美中不足就是,香橙蛋糕外貌货不对办。根据Menu嘅图片显示,香橙蛋糕上面应该至少有几块香橙片。但是我买嘅香橙蛋糕只系得一块香橙片。呢个位就需要扣分啦。
2021-04-26
外卖自取