2022-05-17 103 浏览
今次不吃下午茶有人話上次落大雨眼金金望住,覺得呢間係對面好吸引今次我依舊叫左lunch,但今次試下其他,唔食下午茶Week lunch可選擇頭盤,主菜,甜品各一。主菜選擇咗龍蝦湯牛角包,西班牙黑毛豬腩鮮茄扁意粉同玉桂蘋果流心牛角包+$28,飲品就轉左Tiramisu cheesy+$35龍蝦湯牛角包一如以往都係超濃既龍蝦味,最緊要都係切落去真係會爆汁👍🏻黑毛豬意粉我幾愛食,因為佢好香茄味,而且有大大嚿嘅黑毛豬。玉桂蘋果流心牛角包都係外脆,好香嘅玉桂蘋果味,做甜品一流鍾意飲Tiramisu嘅呢個就啱飲,佢完全係芝士奶蓋咖啡,好飲但邪惡咁大升😊至尊酥皮海鮮火山煲 $268之前一直都好想試吓呢個火山煲,既然今次朋友話嚟食咁我就有藉口試。佢真係大大個酥皮,入面有個款嘅海鮮,虎蝦,青口,沙白同埋烏賊。而汁可以揀冬陰功龍蝦,西班牙茄汁或者傳統嘅忌廉汁。我哋揀咗龍蝦汁,嚟到嘅時候佢會一路幫我哋加熱,我就扮晒好斯文咁樣去扑個酥皮。食落去好香嘅冬陰功味,但唔建議滾太耐。整體嚟講無論環境的食物都OK,一2點半下午茶時間啲人就一窩蜂咁入嚟,咁的確佢個下午茶就真係幾抵食,除咗吸引咗依家嘅年青情侶之外,老一輩都
今次不吃下午茶
有人話上次落大雨眼金金望住,覺得呢間係對面好吸引

今次我依舊叫左lunch,但今次試下其他,唔食下午茶

黑毛豬意粉我幾愛食,因為佢好香茄味,而且有大大嚿嘅黑毛豬。

玉桂蘋果流心牛角包都係外脆,好香嘅玉桂蘋果味,做甜品一流

至尊酥皮海鮮火山煲 $268

整體嚟講無論環境的食物都OK,一2點半下午茶時間啲人就一窩蜂咁入嚟,咁的確佢個下午茶就真係幾抵食,除咗吸引咗依家嘅年青情侶之外,老一輩都識享受。

而且唔知係店員定係老細好搞笑,又好細心,下次要再返嚟幫襯☺