2024-03-10 189 浏览
去深水埗扫货,醒起几年冇去过呢间茶餐厅,下午茶时段人唔满(系流感covid夹击时期,呢点非常重要),于是入去「重温旧梦」。其实「旧梦」系点已经唔记得⋯⋯不过D装修系ok嘅,唔会感觉好污糟。叫左2个下午茶餐:咸牛蛋热狗、烟三文鱼蛋牛角包。野食未到,先帮趁女厕。必经厨房,见到张地垫真系几唔开胃,厕所都同样只可以要求去得到就算。讲返食物,热狗先到,哗超大只好壮观!(阿姐听到我讲都笑)夹左N只滑蛋,系好食嘅,不过真系蛋多到有D「漏」,食埋伴碟D芝麻酱沙律好D。沙律系西式个种,有火箭菜、罗马生菜、番茄仔、菠萝粒,冇欺场。我个牛角包要等耐少少,一样比平时食嘅大,蛋又系好多(早知唔叫2个有蛋嘅餐),一样有大堆沙律。2个人好努力食完个包,ko左8成沙律,已经可以饱到夜晚!饮野我叫左热奶茶,几滑几够茶味。老公叫热柠茶,应该冇乜特别。招呼都ok嘅。埋单$90,值嘅。不过蛋同沙律实在太多,下次唔会咁叫喇。
2个人好努力食完个包,ko左8成沙律,已经可以饱到夜晚!
埋单$90,值嘅。不过蛋同沙律实在太多,下次唔会咁叫喇。