餐厅: 元気寿司 (大埔超級城C區)
资讯:

平时食元气,最钟意5:30前几分钟到舖头,然后当晚餐食,因为咁样食系「最抵食」既。我同朋友要左2个「午后之选」,一个$50、一个$62。点解话佢抵食? 因为如果散叫一定无咁平,又多款,份量就够,完全系当晚饭咁食。可能时间仲早唔系好多人,所有的食物都好快来到,多到张枱唔系咁摆到,如果可以唔好咁急咁多食物出哂,会食得无咁紧张。我朋友其实唔系好食生野,佢叫左下面呢个餐($50):所有寿司都系全熟的,而另外仲有包括一个乌冬同埋南瓜饼。呢2个好可惜无影到相,乌冬正正常常啦,南瓜饼就好好食,甜甜地,个炸浆亦唔错,而且来到个时好热,应该系即炸。寿司方面,讲真食物卖相摆盆真系好「求其」,食物展示同上面张相差好远下。但谂深一层,我都系为左便宜和同个friend倾下计先来食,咁卖相就真系唔系我地睇重的地方。寿司的味道,我个朋友话正正常常啦,无话好、又唔系差。佢最钟意食馒鱼,个汁甜甜地。以下呢个就系我个餐($62),包括的食物亦较多:小食方面,我就叫左薯条,薯条好好好好食,系即炸,好香、食落去系会烫亲个口的,要小心啲食。唯一批评系个酱,系沙律酱,唔衬个薯条,我情愿要普通蕃茄酱。仲有个章鱼小丸子,又系唔记得影

我朋友其实唔系好食生野,佢叫左下面呢个餐($50):

以下呢个就系我个餐($62),包括的食物亦较多:

仲有个章鱼小丸子,又系唔记得影相,有3粒,呢个不过不失啦,咁自己又唔会要求系元气食度日本质素的小丸子,啲章鱼小丸子都好热,里面不算太外脆内软,里面的章鱼亦太细粒。

仲有个刺身,三块三文鱼,都几新鲜,几好食。
三文鱼

炸虾寿司就正正常常,无乜特别。

另外仲有3件寿司,其实都系正常野,唯一唔钟意系中间个件生虾寿司,系都要加PAT 沙律酱,完全唔夹,感觉有啲似系因为个虾唔够新鲜,所以要加啲酱去掩饰。

点都好,其实呢餐好抵食,食到好饱,2个人加埋都系$123 (加埋一)
2021-07-05
  • 薯条