2023-03-27
Bestow行白调简约路线,座位有20个左右,有插头、好似有wifi,繁忙时间用餐75分钟。非繁忙时间会系一个做嘢好地方。隔离仲有个日式商店售卖餐具、咖啡用品。呢到虽然有主食,但大部分人都系冲住甜品、嘢饮去。*武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕 $60Wuyi Rock Tea Mochi Basque Burnt Cheesecake芝士蛋糕顺滑,焦香味未够,唔系行软心路线。麻糬烟韧感系介乎汤圆式同鼻涕式麻糬之间,唔系我杯茶🫠表面仲有一层奶冻。整体唔会好甜,三层一齐食口感唔差,但茶味未够浓,食唔到武夷岩茶嘅乌龙茶味。开心果巴斯克芝士蛋糕 $58Pistachio Basque Burnt Cheesecake芝士蛋糕质地一样软滑,比武夷岩茶软心少少。开心果味未够香浓,加埋表面嘅奶冻,更加难以食到开心果味。玄米茶豆腐慕丝蛋糕 $58Genmaicha tofu mousse cake外层系豆腐慕丝,豆腐香味啱啱好,质地滑身。入面系玄米茶味慕丝配一层海绵蛋糕底,茶味香,同时都食到豆腐味。京都 松の翠 Matsu-no-Midori $65冻饮+$5,可以选择matcha/latte/usucha
武夷岩茶麻糬巴斯克芝士蛋糕 $60
开心果巴斯克芝士蛋糕 $58
玄米茶豆腐慕丝蛋糕 $58
Genmaicha tofu mousse cake
京都 松の翠 Matsu-no-Midori $65
冻饮+$5,可以选择matcha/latte/usucha。可能系冻饮,所以难啲饮到抹茶本身嘅茶香、甘甜味。