2023-10-18 33 浏览
今日又去咗尖沙咀行街睇戏,睇完戏又想揾啲嘢食下,无意中发现有间台式火锅菜好好味,仲要系下午茶餐御老锅台式火锅 ,地址尖沙咀金巴利道28号君怡酒店1楼,餐厅地方阔落,装修整洁光猛,空间感足够。下午茶火锅拼盘398元 二人份量 有手切肥牛,海虾,大元贝,羊肉片,丸类,饺子,鸭血,芋丝,金菇,秀珍菇,蛋饺,蔬菜,王子面。卖相真系劲吸引份量又多,汤底有三种选择,秘制麻辣锅,芫茜皮蛋豆腐锅,蕃茄薯仔咸排骨锅。我地选择咗蕃茄薯仔排骨锅,汤底味道清甜。手切肥牛牛肉味香浓,油脂分布均匀,入口油花味香。海虾好新鲜虾肉爽脆,味道鲜甜。带子非常厚身,一开二,1分钟左右就食得,入口幼滑,鲜味十足。饺子皮薄馅靓,用嚟打边炉一流汤底吸收咗食材嘅鲜味,再煮王子面,面身吸收咗汤嘅香甜味,真系好正,蔬菜入面有生菜金菇同埋娃娃菜,全部都好新鲜,又够嫩绿,连埋汤底啲汤一齐煮,令到蔬菜更加鲜甜呢个二人餐仲有一人一杯饮品,我拣咗菊花茶,清热又解渴,唔会太甜冻冰冰,饮落清凉

下午茶火锅拼盘398元 二人份量

我地选择咗蕃茄薯仔排骨锅,汤底味道清甜。

饺子皮薄馅靓,用嚟打边炉一流

• 带子