餐厅: 大堂酒廊
资讯:

2021-08-25 589 浏览
去完天际100参观,悭咗几百蚊,近近地,去吓Ritz Carlton酒店试一试下午茶,除了点了英式传统下午茶,还点了三文治(配薯条),水牛鸡奕。这间的甜品,好似比较甜,水牛鸡奕酱汁又比较酸,其实收呢个价钱有4只,又较酸,其实可以加返啲配菜(青瓜条,甘荀条等等…)清吓口腔。三文治入面块bacon太干硬,我要撩出嚟,口感不对(软脆的三文治易咬,但突然有块干硬的烟肉夹中间,有啲影响咬感)职员的服务几好,见太晒,自动自觉帮客人落半窗帘,档到太阳光,又不会看不到景。座在窗口位置,沙发略太软有点凹陷感,要用但有咕臣可以顶一顶背脊,就舒服一点(唔知是否我坐个张喺咁定点啦~)今餐大概吃了$1300几。总括来说,是几舒适的环境,饮杯茶食件饼,酒店价钱,一年一次又ok嘅