2019-01-17 529 浏览
今日 2:00pm 去柴湾开会,好快开完,无食午餐,有D 肚饿,search open rice, 揾下边度有下午茶,揾到有间系附近,贰号冰室,见到食评都唔错,一于试下啦!呢度系柴湾工厂邨改建既华厦邨,有好多间新开既食肆 !呢间装修都好新,典型茶餐厅格局,无咩特别。见食评话炒牛河好食,就试下啦,午市 $60, 下午茶就 $48 连饮品。我问侍应可唔可以少河粉 ?阿姐姐话都系咁多钱哦,要问下可唔可以少河粉哦!我话唔紧要,怕食唔嗮,唔想浪费食物!阿姐姐话:食唔嗮米算啰!语气都算系友善既,嘻!炒河粉来到,先知道原来系迷你版!我无叫辣椒酱,但随河粉附送,哈!味道唔错既,无加辣椒酱都几好食!但下午茶餐迷你河粉连热饮,以一般茶餐厅来讲,$48 都唔算平 !整体 OK 啦!

我话唔紧要,怕食唔嗮,唔想浪费食物!
阿姐姐话:食唔嗮米算啰!语气都算系友善既,嘻!

炒河粉来到,先知道原来系迷你版!
我无叫辣椒酱,但随河粉附送,哈!

味道唔错既,无加辣椒酱都几好食!

整体 OK 啦!

2019-01-17