2024-11-18
今日去咗火五越式牛肉粉专门店食下午茶,抵到喊呀!🥳🥳🥳 $40大获!真系平到笑!😂🤣😂火五生牛肉粉 (下午茶) $40 🍜🤤哗!呢碗生牛肉粉真系正呀!牛肉嫩滑,粉够滑溜,汤底鲜甜!😋😋😋 份量都几多,一个女仔食都饱晒!🤰🏻 $40有呢个质素,真系超值!💯💯💯咸柠檬梳打 (下午茶跟餐饮品) 🍋🍹跟餐饮品系咸柠檬梳打,酸酸甜甜几醒胃!啱晒配牛肉粉!👍🏼👍🏼👍🏼火五麻辣酸菜鸡翼粉 $48 🌶️🐔🍜呢个麻辣酸菜鸡翼粉都好好味!鸡翼好入味,麻辣得黎又唔会太辣,啱晒我呢啲小辣控!🌶️🌶️🌶️ 酸菜够酸,中和咗辣味,好夹!👍🏼 汤底都几惹味!手工大虾米纸卷 4件 $38 🍤🌯呢个手工大虾米纸卷,卖相精美!😍 大虾爽口弹牙,米纸薄薄脆脆,酱汁甜甜地,好好味!😋😋😋 四件啱啱好,唔会食到腻!蚬港吉列炸虾饼 4件 $26 🍤🦪吉列炸虾饼外脆内软,虾肉鲜甜!🍤🦪 炸得啱啱好,唔会太油腻!👍🏼👍🏼👍🏼 四件都几抵食!火五越式牛肉粉专门店 (其昌楼) 白加士街55号其昌楼地舖📍________________________________________#火五越式牛肉粉 #火五 #越式牛肉粉 #白加
火五生牛肉粉 (下午茶) $40 🍜🤤
咸柠檬梳打 (下午茶跟餐饮品) 🍋🍹
火五麻辣酸菜鸡翼粉 $48 🌶️🐔🍜
手工大虾米纸卷 4件 $38 🍤🌯
蚬港吉列炸虾饼 4件 $26 🍤🦪
火五越式牛肉粉专门店 (其昌楼)
白加士街55号其昌楼地舖📍
____________________
____________________
#火五越式牛肉粉 #火五 #越式牛肉粉 #白加士街 #尖沙咀 #香港美食 #hkfood #foodie #foodie_eilidh #hkfoodie #相机食先 #食好西 #下午茶 #平食 #抵食 #牛肉粉 #生牛肉粉 #麻辣鸡翼粉 #手工大虾米纸卷 #吉列炸虾饼 #咸柠檬梳打 #美食 #美食日记 #美食推介 #香港餐厅 #餐厅推介 #好味 #正呀 #超值 #delicious #instafood #foodstagram #hkfoodblogger