(非会员)
食完韩烧觉得几ok,谂住上网睇吓呢间餐厅嘅食评点样,都无谂住写,点知见到下面闹到飞起(系闹错人,闹到飞起),真系唔出手都唔得!事缘,上openrice揾「景福宫」,见到下面闹到咁严重,好奇睇真D,竟然话有鹅肠同羊腩煲食,咁怪嘅!以为自己搅错,原来系闹错人!唔该公平D,睇清楚餐厅名先好闹人,人地系叫「景福宫」,唔系叫「景福」!讲番「景福宫」,我第1次系o间食韩烧,平时多数喺mk食,前日约咗班旧同学食饭庆祝生日系apm等,搭地铁就嚟到站,见到一大排红灯笼好抢眼,里面仲人好多人唔知搅边科,睇招牌原来喺食韩烧嘅餐厅,心谂7点未够就咁多人,难得嚟到观塘一于唔好蚀底!不如唔食日本嘢改食韩烧,就咁样上咗去。上到去间餐厅有8成满,我哋一行4人等咗一阵有位,好在唔洗等好耐唔系实俾人閙,入到去原来俾卡位我地,仲系对正tv,感觉都几好,抵我撞上嚟,食物方面:我推介必食烤牛肉、鸡柳同尤鱼须;牛肉超好味,鸡柳就好够姜蓉味同juice,尤鱼须够香口又够厚肉大条,食到停唔到口,仲有甜品够多款式,细细杯有诚意,饮品有豆浆同酸梅汤同....唔记得!豆浆饮得过,有豆味又唔太甜,唔系交行货𠮶只!有得烧同打边炉,一佰蚊唔驶,
上到去间餐厅有8成满,我哋一行4人等咗一阵有位,好在唔洗等好耐唔系实俾人閙,入到去原来俾卡位我地,仲系对正tv,感觉都几好,抵我撞上嚟,食物方面:我推介必食烤牛肉、鸡柳同尤鱼须;牛肉超好味,鸡柳就好够姜蓉味同juice,尤鱼须够香口又够厚肉大条,食到停唔到口,仲有甜品够多款式,细细杯有诚意,饮品有豆浆同酸梅汤同....唔记得!豆浆饮得过,有豆味又唔太甜,唔系交行货𠮶只!有得烧同打边炉,一佰蚊唔驶,好似平过我系mk食!
仲有,原来生日够4位有旦糕送,但喺要早一日订位,今次蚀咗,下个月我生日一于再嚟食过,赚番个生日旦糕!