2016-06-02 673 浏览
好耐都冇食过台湾菜,无意中发现呢间个名几特别嘅台湾茶 - 屋喔🌼,一于就试下啦!上到去先知原来餐厅都几多位,有得选择室内室外。 睇下食咩先...真系台湾菜?🤔啲菜名好新颖!太肚饿嘅关系,我地两个人点了一枱食物😆吓亲身边嘅食客。 首先食个沙拉醒醒胃。我地拣左凯萨沙拉配大虾,估唔到有六只咁多😧正 焗薯皮好脆,配上芝士酱同烟肉,够香口。 黑松露野菌大虾,好多野菌,大虾都有6只而且唔"鞋"口,味道又够浓。 至于黑松露野菌蚵仔炖饭,好似意大利饭咁,但估唔到黑松露野菌同蚵仔咁夹,每一啖都有好浓黑松露再加上芝士粉👍🏻 我地每人叫左杯饮品,水果冰红茶酸酸扡,有好多水果,有得饮又有得食。而冰蓝蝶花蜜梨茶就偏甜。 最后我地忍唔住要试埋甜品😆见到好多人都叫窝夫都好想试下,不过我地实在食唔到咁多,所以最后只系叫左布朗尼蛋糕同法式焦糖炖蛋。布朗尼蛋糕会配埋雪糕、OREO曲奇、蓝莓同士多啤梨,夹埋一齐食就唔会觉得漏,清新好多!法式焦糖炖蛋都好好味,两份细小嘅甜品,就唔会太多食唔晒,又唔会觉得未食甜品而觉得唔完美!哈哈...可以满足到我个胃😋下次再黎试下个窝夫先!

大虾凯萨沙拉
起司培根焗薯皮
焗薯皮好脆,配上芝士酱同烟肉,够香口。
黑松露野菌大虾
黑松露野菌蚵仔炖饭
水果冰红茶
冰蓝蝶花蜜梨茶
布朗尼蛋糕
法式焦糖炖蛋

下次再黎试下个窝夫先!
  • 黑松露野菌蚵仔炖饭
  • 黑松露野菌大虾